Metaverse u velikim gubitcima!

Share

Poticanje metaverzuma šefa Facebooka Marka Zuckerberga dosad je koštalo njegovu tvrtku 21 milijardu dolara, s malo toga što se može pokazati u smislu stvarnih rezultata, prema nedavnom Bloombergovom članku mišljenja.

Za ogromnu količinu novca potrošenu na razvoj metaverzuma, Zuckerberg i vlasnik Facebooka Meta uspjeli su prodati samo oko 20 milijuna jedinica Quest slušalica za virtualnu stvarnost (VR) od 2019. godine, rekao je Bloombergov kolumnist za tehnologiju Dave Lee u članku.

Dodao je da je samo oko 200.000 korisnika aktivno na Metinom vodećem VR iskustvu Horizon Worlds, što je minijaturna brojka u usporedbi s ogromnom količinom novca potrošenom na razvoj Metinog hvaljenog metaverse iskustva.

“Sve ovo navodi na očito pitanje: Koliko je zapravo Zuckerberg spreman potrošiti novca da bi njegov Metaverse bio uspješan,” pitao je autor dok je dijelio grafikon koji pokazuje gubitke povezane s metaverseom tijekom vremena.

U međuvremenu, prihod od Metina poslovanja povezanog s metaverseom, koji uključuje prihode od prodaje slušalica, aplikacija i povezanih usluga, prodaje se između 2021. i 2022., a očekuje se da će ove godine još više pasti.

Ipak, Zuckerberg se ne čini pretjerano zabrinutim zbog brojki, te je još prošli tjedan rekao kako vjeruje da će se one poboljšati.

“Mnogi bi ulagači mogli htjeti vidjeti da ovdje trošimo manje u skorije vrijeme. Moje mišljenje je da smo vodeći u tim područjima. Vjerujem da će s vremenom postati veliki,” citirao je članak riječi šefa Mete.

Izvor: Cryptonews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik