Jack Dorsey testira novu društvenu mrežu!

Jack Dorsey, suosnivač i bivši glavni izvršni direktor (CEO) Twittera, približava se rivalskim divovima društvenih medija Facebooku i Twitteru.

Aktualne kolumne

Jack Dorsey, suosnivač i bivši glavni izvršni direktor (CEO) Twittera, približava se rivalskim divovima društvenih medija Facebooku i Snapchatu, pa čak i svojoj kreaciji koja je sada u vlasništvu izvršnog direktora Tesle Elona Muska.

Ovo je nakon što je Bluesky Social, decentralizirana društvena mreža, konačno ušla u fazu beta testiranja u pripremi za nadolazeće pokretanje.

Izvor: www.ted.com

Možemo se podsjetiti da je tjedan dana prije preuzimanja Twittera od strane Elona Muska, Jack Dorsey najavio da Bluesky traži pojedince koji će sudjelovati u ovoj važnoj fazi razvoja aplikacije.

Beta testiranje obično uključuje rani pristup aplikacijama, igrama ili web-mjestima koji se odobrava malom broju korisnika koji su uspješno ispunili zahtjeve prethodne registracije.

U ovoj fazi promatraju se rušenja, programske pogreške i druga abnormalna ponašanja određene aplikacije i izvješćuju se za rješavanje ili poboljšanje.

Međutim, u ovom trenutku još nije sasvim ovdje. Što se tiče načina na koji radi i koje će specifične značajke imati, to još uvijek ostaje misterija i samo oni koji se budu mogli pridružiti beta testiranju imat će ideju kako će Bluesky funkcionirati kao aplikacija za društvene mreže.

Bluesky Social nedavno je podijelio priopćenje za javnost koje je sadržavalo mukotrpnu proceduru kroz koju prolaze s obzirom da je ovaj razvoj već u tijeku.

Tvrtka je naglasila da je razvoj distribuiranog protokola lukav proces koji uključuje koordinaciju između mnogih strana nakon što je mreža već uspostavljena.

To je glavni razlog provođenja ovog beta testiranja. Tvrtka je također rekla da će tijekom ove faze otkriti specifikacije protokola i funkcionalnosti.

Bluesky će prvo proći privatni beta test, a nakon što se problemi riješe, također će se provesti otvoreni test za aplikaciju.

Jedna stvar koju tvrtka sada može podijeliti je da će aplikacija koristiti Authenticated Transfer Protocol (APT) koji je u osnovi udružena društvena mreža kojom upravlja više stranica umjesto samo jedne.

Izvorno osnovan od strane Twittera 2019., Bluesky je imao cilj razviti decentralizirani koncept za tvrtku društvenih medija.

Sada, kako Jack Dorsey više nije dio Twitter obitelji, aplikacija koja je trebala pomoći tvrtki da proširi svoje horizonte mogla bi uskoro postati jedan od njihovih najžešćih konkurenata.

Izvor: Bitcoinist

Ostale vijesti: Dogecoin eksplodirao 50%!

Posljednje objave