Da li je dionica Meta (Facebook) podcijenjena?

Share

vaj članak analizira procjenu Meta Platforms Inc (NASDAQ:META) kako bi se utvrdilo je li dionica podcijenjena. Prethodno poznata kao Facebook, Meta Platforms najveća je svjetska internetska društvena mreža s 3,8 milijardi aktivnih korisnika u svojim aplikacijama.

Meta Platforms generira više od 90% svojih prihoda od oglašavanja, a značajan dio dolazi iz SAD-a, Kanade i Europe. Od 15. rujna 2023. cijena dionice iznosi 300,18 USD, a tržišna kapitalizacija 772,40 milijardi USD.

GF vrijednost, mjera koja procjenjuje intrinzičnu vrijednost dionice, sugerira da je Meta Platforms umjereno podcijenjena. Ovaj izračun uzima u obzir povijesne višekratnike trgovanja, prošle povrate i rast tvrtke te buduće poslovne rezultate. Linija GF vrijednosti pokazuje da dionica ima potencijal za veće povrate zbog trenutne podcijenjenosti.

Meta Platforms ima solidnu financijsku snagu, s omjerom gotovine i duga od 1,48. Iako niže od mnogih tvrtki u industriji interaktivnih medija, sveukupno financijsko stanje ostaje solidno s ocjenom 8 od 10.

Tvrtka je bila konstantno profitabilna tijekom proteklog desetljeća, s operativnom maržom od 23,8%, nadmašujući većinu konkurenata u industriji. Ocjena profitabilnosti je 9 od 10, što ukazuje na veliku profitabilnost.

Meta Platforms također je pokazala solidan rast, s trogodišnjim prosječnim godišnjim rastom prihoda od 20,6% i trogodišnjom prosječnom stopom rasta EBITDA od 10,5%. Ove su brojke povoljne u industriji interaktivnih medija, što sugerira da je rast tvrtke prilično snažan.

Uspoređujući povrat na uloženi kapital (ROIC) s ponderiranim prosječnim troškom kapitala (WACC), Meta Platforms pokazuje zdrav povrat na uloženi kapital. S ROIC-om od 17,19 i WACC-om od 10,29, čini se da tvrtka stvara vrijednost za svoje dioničare.

Zaključno, čini se da je Meta Platforms Inc umjereno podcijenjen na temelju svog snažnog financijskog zdravlja, profitabilnosti i izgleda za rast. Ulagači bi ovu dionicu mogli smatrati privlačnom zbog potencijala za veće povrate. Daljnja istraživanja mogu se provesti kako bi se dobio bolji uvid u 30-godišnje financijske podatke tvrtke.

Izvor: Claytoncountyregister

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik