Arbitrum nadmašio Ethereum prema ukupno procesuiranim transakcijama!

Share

Arbitrnum, poznatiji i pod simbolom (ARB), kao protokol sloja 2 (Layer-2) na Ethereum blockchainu, nedavno je nadmašio Ethereum sa brojem transakcija. Prema posljednjoj objavi sa Twitter računa, iznesen je podatak da je ukopno 1.26 milijuna transakcija obrađeno u tjednu na Arbitrum One protokolu.

Ove brojke su nadmašile 939,000 transakcija koje su procesuirane na Ethereum mreži. Neupitna je pozicija Ethereuma kao snažnog blockchain protokola sa najvećim brojem pametnih ugovora  (engl. smart contract) u kripto ekosistemu. Uslijed nedavnog prebacivanja na Proof-of-Stake (PoS) konsenzualni modem, smanjena je i potrošnja energije.

Arbitrum je jedan od zanimljivijih layer two protokola, koji je u kratkom periodu postigao par inovativnih rješenja, ali  privukao veliki broj novih ulagača. Iako se često mnogi projekti poput Optimisma (OP), Polygona (MATIC), Loopringa (LRC), te trenutno popularnog Arbitruma spominju kao Ethereum ubojice, ipak takvu razinu će biti teško dostići.

Cijena Arbitruma je trenutno u padu za 1,18 posto na dnevnoj razini, te se sada nalazi na cijeni od 1,36 američka dolara.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik