Što donosi mjesec svibanj za kriptovalute sloja dva?

Share

U posljednjih nekoliko mjeseci, Layer 2 (L2) mreže su postale predmet intenzivne pažnje zbog svoje visoke aktivnosti na kripto tržištu. Dok je svaki novi kvartal donosio nove izazove i uspone, prvi mjesec drugog kvartala nije bio iznimka. Analitička tvrtka Coin98 Analytics nedavno je podijelila mjesečno izvješće koje je istaknulo stanje nekoliko vodećih L2 mreža, uključujući Optimism (OP), Arbitrum (ARB), zkSync Era i Base.

Izvješće je otkrilo da je Optimism dominirao u pogledu ukupnog broja adresa, s vrijednošću od impresivnih 138 milijuna. Base i ARB su slijedili iza s vrijednostima od 71,9 milijuna i 22,3 milijuna, respektivno. Također, Optimism je zabilježio povijesne najviše vrijednosti na određenim danima ovog mjeseca, s više od 450 tisuća novih adresa dnevno. U travnju je Optimism također zabilježio najveći broj novih adresa, iako su i Base i ARB vidjeli značajan rast.

Međutim, iako su performanse ovih L2 mreža bile pohvalne, Blast je privukao pažnju zbog svojeg eksplozivnog rasta. Coin98 je otkrio da je broj adresa na Blast-u porastao za čak 42% u travnju, dok su rastovi Optimism-a, Base-a i Arbitrum-a iznosili 2%, 4% i 12%, redom.

Izvješće je također analiziralo transakcije L2 mreža u travnju. opBNB je zauzeo prvo mjesto s više od 872 milijuna transakcija, dok su ARB, zkSync i OP slijedili iza s ukupnim transakcijama od 472 milijuna, 346 milijuna i 257 milijuna, redom. Zanimljivo je da je i Blast zabilježio najveći rast u pogledu transakcija, s povećanjem od 112% mjesečno.

Kako je travanj bio aktivan za L2 mreže, AMBCrypto je istražio kako su se ove mreže snašle u svibnju. Međutim, analiza podataka Artemis-a otkrila je da su dnevno aktivne adrese ARB-a, Base-a i zkSync-a počele opadati, dok je Optimism zabilježio porast aktivnih adresa. Dok su dnevne transakcije Base-a i zkSync-a opadale, brojevi Base-a i OP-a blago su porasli.

Što se tiče uhvaćene vrijednosti, Base je imao najveći prihod kad je svibanj počeo, slijedio ga je Optimism. No, prihod ARB-a i OP-a dobio je uzlazni zamah u svibnju.

U svjetlu ovih podataka, čini se vjerojatnim da će Optimism i Arbitrum vidjeti obećavajući rast u svibnju, dok će Base i zkSync možda imati nekih poteškoća. Ovi podaci naglašavaju dinamičnost i konkurentnost kripto prostora, dok istovremeno ukazuju na potrebu za stalnim praćenjem i analizom kako bi se donosile informirane investicijske odluke.

Izvor: AMBcrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik