Arbitrum doživio poteškoće

Share

Arbitrum, rješenje za skaliranje Ethereum mreže na Layer 2, suočilo se s ozbiljnim problemima 15. prosinca 2023. zbog ogromnog povećanja prometa na mreži, uzrokujući djelomični prekid koji je trajao oko dva sata.

Do problema je došlo zbog velikog opterećenja mreže, što je uzrokovalo zastoj u radu Arbitrum One Sequencera i Feed-a. Ti su dijelovi ključni za normalno funkcioniranje mreže, jer određuju redoslijed transakcija. Kad zakažu, to može poremetiti rad cijele mreže.

Posljedice prekida bile su ozbiljne. Mreža je bila kompromitirana oko dva sata, uz primjetna kašnjenja i neuspjele transakcije. Iako su Sequencer i Feed konačno ponovno pokrenuti, mreža je i dalje imala problema, uključujući visoke naknade za transakcije.

Tim iz Arbitruma priznao je problem i radio na njegovu rješavanju. Obećali su i detaljan izvještaj nakon incidenta kako bi objasnili što se dogodilo i koje su mjere poduzete.

Unatoč brzom rješavanju, incident je izazvao mnogo nagađanja u kripto zajednici. Neki smatraju da je prevelik broj transakcija, posebno mintanja NFT-ova, pridonio ograničenoj sposobnosti mreže.

Druge teorije spominju moguće greške na mreži ili sigurnosne prijetnje. Međutim, to su trenutno samo nagađanja, a incident je potaknuo i zabrinutost o čvrstoći i pouzdanosti Arbitrumove infrastrukture, pogotovo u usporedbi s glavnim Ethereum mrežama.

Izvor:a

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik