Značajan pad cijene Polkadota: Prilika za dugoročne investitore?

Share

U proteklom tjednu, cijena Polkadota (DOT) zabilježila je pad od 44% u odnosu na svoj vrhunac iz ožujka, čime je znatno pala ispod razine podrške od 6,19 dolara. Trenutna situacija izaziva zabrinutost među investitorima, ali stručnjaci smatraju da bi ovaj pad mogao biti idealna prilika za one koji žele iskoristiti nisku cijenu za kupnju. Prema nedavnom izvješću, vlasnici Polkadota mogli bi ostvariti značajne dugoročne profite ako cijena ostane iznad ključnih razina podrške.

Analitičari preporučuju kupnju “na dipu”

Analitičari već neko vrijeme ističu da pad cijene Polkadota predstavlja priliku za ulagače koji žele kupiti po nižim cijenama. Ovaj koncept, poznat kao kupnja “na dipu”, temelji se na strategiji ulaganja koja predviđa da će se cijena oporaviti nakon kratkotrajnog pada, što bi moglo rezultirati značajnim prinosima za one koji su spremni uložiti tijekom perioda volatilnosti. Ako se cijena DOT-a stabilizira i počne rasti, investitori koji su kupili tijekom pada mogli bi ostvariti znatne dobitke.

Medvjeđe zone i povećan otvoreni interes

Unatoč potencijalnim prilikama, trenutna situacija nije bez rizika. S gubitkom od 9,8% u posljednjem tjednu, Polkadot se čini da sve dublje tone u medvjeđe zone, što znači da se tržište nalazi pod pritiskom prodaje. Međutim, zanimljivo je primijetiti da je otvoreni interes porastao za 80% tijekom tjedna, što ukazuje na značajan broj otvorenih dugih pozicija na terminskim tržištima Polkadota. Ovaj porast otvorenog interesa može signalizirati da trgovci vjeruju u dugoročni oporavak cijene, čak i ako trenutno prevladava medvjeđi trend.

Podrška i akumulacijske zone

Trenutna cijena Polkadota možda ipak ne bi trebala biti razlog za paniku. Poznati analitičar Michael van de Poppe izjavio je da se ključne razine podrške kreću od 5,67 do 6,11 dolara.

Iako su kretanja cijena zabrinjavajuća, trenutna cijena od 5,69 dolara i dalje je u zoni akumulacije, što znači da postoji mogućnost stabilizacije i eventualnog rasta. Akumulacijska zona predstavlja razinu na kojoj investitori smatraju da je cijena dovoljno niska za kupnju, što može dovesti do povećanja potražnje i rasta cijene.

Zaključak

Iako su nedavni padovi cijene Polkadota uzrokovali zabrinutost među investitorima, trenutna situacija mogla bi predstavljati dobru priliku za one koji razmišljaju dugoročno. Ako cijena ostane iznad ključnih razina podrške, vlasnici bi mogli profitirati u budućnosti. Povećanje otvorenog interesa također sugerira da postoji značajan interes za Polkadot na tržištu, što bi moglo dovesti do stabilizacije cijene u nadolazećim tjednima. Ulagači bi trebali pažljivo pratiti tržišne trendove i ključne razine podrške kako bi donijeli informirane odluke o svojim ulaganjima.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik