Gavin Wood naglašava korištenje blockchain tehnologije za masovno prihvaćanje

Share

Gavin Wood, tvorac interoperabilne blockchain platforme Polkadot (DOT), ističe ključni aspekt nužan za široku prihvaćenost tehnologije blockchaina.

U nedavnom intervjuu na poznatom podcastu makro gurua Raoul Pala, Wood istražuje koncept

dokaza o osobnosti, sugerirajući da bi to moglo poslužiti kao katalizator za masovno usvajanje blockchaina. Dokaz o osobnosti, kako Wood objašnjava, odnosi se na mehanizam koji digitalno potvrđuje ljudsku osobnost, temeljnu potrebu u različitim aspektima svakodnevnog života.

Wood ističe da su blockchaini uspješni u olakšavanju transakcija vrijednosti, poput kriptovaluta, ali još uvijek nisu savladali koncept osobnosti, što je ključno za brojne dnevne interakcije. Na primjer, prilikom značajnih kupovina, tvrtke obično provjeravaju identitet kupca kako bi osigurale usklađenost s propisima i smanjile rizik od prijevara.

On ističe rasprostranjenost dokaza o osobnosti u zapadnim društvima, gdje pojedinci instinktivno koriste vizualne znakove kako bi utvrdili identitet nekoga. Međutim, Wood upozorava na oslanjanje isključivo na vlasti za provjeru identiteta, navodeći zabrinutosti u vezi s privatnošću i centralizacijom.

Izražavajući skeptičnost prema pristupima poput Worldcoin-a i tradicionalnih postupaka KYC (upoznaj svog kupca), Wood zagovara inovativna rješenja koja decentraliziraju provjeru identiteta. On ističe potrebu za tim rješenjima da djeluju neovisno o vladinom nadzoru, zagovarajući integraciju provjere osobnosti izravno u infrastrukturu blockchaina.

Woodove spoznaje naglašavaju ključnu ulogu provjere osobnosti u ostvarivanju punog potencijala tehnologije blockchaina, pozivajući na istraživanje alternativnih, decentraliziranih pristupa kako bi se osigurala inkluzivnost, privatnost i sigurnost u digitalnim interakcijama.

Izvor: DailyHodl

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik