Zašto će 15.9. biti povijesni dan?

Suosnivač Ethereuma (ETH-a) Vitalik Buterin objavio je revidirani mogući datum (15.9) za dugo očekivani Ethereum merge upgrade.

Aktualne kolumne

Suosnivač Ethereuma (ETH-a) Vitalik Buterin objavio je revidirani mogući datum (15.9) za dugo očekivani Ethereum merge upgrade.

U tweetu objavljenom 12. kolovoza, Vitalik Buterin je primijetio da su programeri popravili broj hasheva preostalih za rudarenje, stoga bi se prijelaz mogao dogoditi oko 15. rujna.

Naime, programeri Ethereuma ranije su predvidjeli da bi se migracija na mehanizam Proof-of-Stake (PoS) mogla dogoditi 19. rujna. Međutim, Buterin je dodao da se točan datum migracije posebno oslanja na hash rate, iako su programeri postavili kumulativni terminal na 587500000000000000000000.

Izvor: https://finbold.com/

Vrijedno je napomenuti da su programeri Ethereuma 10. kolovoza uspješno uspjeli provesti treće i posljednje testno okruženje mreže (testnet) za spajanje. Nadogradnja identificirana kao ‘Goerli’ smatra se generalnom probom spajanja.

Iako Ethereum radi na eliminaciji rudarenja na mreži, te prijelaz na proof of stake, vrijedno je napomenuti da se nekolicina na blockchainu usprotivilo nadogradnji nagađajući da bi se mogli odlučiti za “fork” kako bi zadržali status Proof-of-Work (PoW).

Međutim, Buterin je savjetovao rudarima da migriraju na druge povezane ekosustave poput Ethereum Classic (ETC).

U isto vrijeme, Ethereumov drugi najveći bazen za rudarenje, f2Pool, tvrdi da konačna odluka o podršci nadogradnje Merge ovisi o rudarskoj zajednici.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti s portala: Opet hakirana Solana!

Posljednje objave