Opet hakirana Solana!

Gotovo 6 milijuna dolara (4,9 milijuna funti) ukradeno je s računa povezanih s kriptomrežom Solana, nakon što je haker neovlašteno napao 8000 novčanika.

Aktualne kolumne

Gotovo 6 milijuna dolara (4,9 milijuna funti) ukradeno je s računa povezanih s kriptomrežom Solana, nakon što je haker neovlašteno napao 8000 novčanika.

Projekt Solana, organizacija koja podržava blockchain mrežu, rekla je da je “zlonamjerni akter” uzeo sredstva iz brojnih novčanika povezanih sa Solanom.

Rečeno je da je hakiranje zahvatilo približno 8 000 novčanika, virtualnog ekvivalenta fizičkih novčanika u kojima korisnici pohranjuju svoju kriptovalutu i privatne ključeve koji im daju jedinstveno vlasništvo nad njihovom imovinom.

Izvor: marca.uecdn.es

Solanin token, jedna od najvećih kriptovaluta nakon Bitcoina i Etheriuma, pao je oko 8% u prva dva sata nakon što je prvotno otkriven hak, prema podacima iz CoinMarketCapa. Trenutno je u padu za oko 1%, dok je obujam trgovanja porastao za oko 105% u posljednja 24 sata.

Počevši od utorka navečer, više korisnika počelo je prijavljivati ​​da su sredstva koja se drže u “vrućim” novčanicima – to jest, adrese povezane s internetom, uključujući Phantom, Slope i Trust Wallet – ispražnjena.

Glavni znanstvenik Elliptic Tom Robinson rekao je za CNBC da je osnovni uzrok provale još uvijek nejasan, ali “čini se da je to zbog greške u određenom softveru novčanika, a ne u samom Solana blockchainu.” OtterSec je dodao da su transakcije potpisivali stvarni vlasnici, “što sugerira neku vrstu kompromisa privatnog ključa.” Privatni ključ je siguran kod koji vlasniku omogućuje pristup njihovim kripto fondovima.

Identitet napadača još uvijek nije poznat, kao ni temeljni uzrok exploita. Istraživanje u tijeku.

“Inženjeri iz više ekosustava, uz pomoć nekoliko sigurnosnih tvrtki, istražuju ispražnjene novčanike na Solani”, navodi Solana Status, Twitter račun koji dijeli ažuriranja za cijelu Solana mrežu.

Izvor: CNBC

Ostale vijesti: Bitcoin i dalje prati cijene s Wall Streeta!

Posljednje objave