Volumen trgovanja OpenSea-a pao za 99%!

Podaci iz DappRadara pokazuju da je obujam trgovanja na OpenSea – najvećem svjetskom NFT tržištu – pao za 99% u manje od četiri mjeseca.

Aktualne kolumne

Podaci iz DappRadara pokazuju da je obujam trgovanja na OpenSea – najvećem svjetskom NFT tržištu – pao za 99% u manje od četiri mjeseca. Iako je tvrtka donekle osporavala brojku, priznala je da je znatno usporavanje aktivnosti i stvarno i očekivano.

Prema DappRadar stranici statistike, dnevna količina trgovanja ETH-om na OpenSea-u dosegla je vrhunac iznad 400 milijuna dolara 1. svibnja. Za usporedbu, platforma je samo 28. kolovoza generirala 5 milijuna dolara u količini ETH-a.

U e-poruci Fortuneu, OpenSea je primijetio da je brojka malo pretjerana, jer uspoređuje dan neobično velike količine s danom neke od najnižih količina na platformi. Također je rečeno da je mjerenje količine u ETH-u, a ne u dolarima, bolje da se iz jednadžbe eliminira volatilnost cijene ETH-a.

Izvor: BUG

Ispadanje nastavlja opći trend pada koji je započeo u siječnju. Mjesečni volumen je od tada pao za 90% kada je denominiran u dolarima, i 82% kada je denominiran u ETH.

U međuvremenu, dnevni broj korisnika OpenSea pao je s 58.870 9. siječnja na samo 23.620 27. kolovoza. Dnevne transakcije pale su sa 137.500 na samo 53.300 u istom vremenskom razdoblju.

Izvor: https://siamblockchain.com/

Najniže cijene NFT-a – što znači najnižu vrijednost NFT-a u bilo kojoj kolekciji – također su pale tijekom godine. Bored Apes sada košta 72,4 ETH najjeftinije, u usporedbi sa 153 ETH 30. travnja, prema NFT Price Floor. Slično tome, CryptoPunks je pao s 84 ETH na 67 ETH od prošlog mjeseca.

Usporavanje kripto i NFT tržišta imalo je veliki učinak na poslovanje OpenSea. U srpnju je tvrtka bila prisiljena otpustiti 20% svog osoblja u pripremi za ono što CEO David Finzer misli da bi mogla biti petogodišnja kripto zima.

Unatoč tome, Finzer je u to vrijeme ostao dugoročno raspoložen prema NFT-ovima. “Očekujem da ćemo tijekom ove zime vidjeti eksploziju inovacija i korisnosti u NFT-ovima”, rekao je u izjavi.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: Mastercard sklopio suradnju sa Binanceom!

Posljednje objave