Mastercard sklopio suradnju sa Binanceom!

Mastercard je spreman za partnerstvo s globalnom kripto burzom Binance kako bi lansirao kripto platne kartice za potrošače.

Aktualne kolumne

Mastercard je spreman za partnerstvo s globalnom kripto burzom Binance kako bi lansirao kripto platne kartice za potrošače. Mastercard, kao i većina drugih korporacija koje pružaju usluge plaćanja, pokazuje sve veći interes za kripto imovinu. Stopa prihvaćanja kriptovaluta nedavno je porasla unatoč upornoj kripto zimi. Nedavni potez Mastercarda trebao bi još više povećati stopu adopcije odnosno prihvaćanja ovakvog oblika plaćanja.

Izvor: DNBCF

Poznata medijska tvrtka Forbes izvijestila je o razvoju situacije u četvrtak. Partnerstvo između obiju tvrtki pokrenut će karticu za plaćanje kriptovalutoma, koja će podržavati 14 kripto sredstava. Ova imovina između ostalog uključuje USDT, BNB, BTC, BNB, ETH, ADA i XRP.

Kartica će biti povezana s Binance računima korisnika. Stoga, dok potrošači koriste karticu, plaćanja za robu i usluge preuzimaju se iz njihovih Binance kripto holdinga. Potrošači mogu koristiti karticu na svim trgovačkim stranicama koje prihvaćaju brend Mastercard, ukupno preko 90 milijuna.

Kako korisnici vrše plaćanja, njihova željena digitalna imovina bit će pretvorena u fiat valutu na prodajnom mjestu. Mastercard i Binance su napomenuli da će prvotno korištenje kartice započeti u Argentini prije nego je prošire na druge zemlje.

“Možemo otključati puni potencijal blockchain tehnologije kada joj olakšamo pristup i lakšu upotrebu.”

Michael Miebach

Ovaj nedavni potez neće biti prvi angažman Mastercarda u industriji kriptovaluta. Još u travnju, burza digitalne imovine Gemini lansirala je kripto kreditnu karticu u partnerstvu s Mastercardom. Dostupan u SAD-u, Gemini je obećao povrat gotovine na kartici, koji varira ovisno o vrsti kupnje.

Izvor: Guim

Nekoliko kripto burzi također je izdalo kripto kartice u partnerstvu s Visom, Mastercardovim konkurentom. Ove kartice uključuju Coinbase VISA karticu, Crypto.com VISA karticu i Binance VISA karticu. Većina ovih kartica obećava povrat gotovine za kupnju u svim trgovinama.

Nedavno je latinoamerička tvrtka za kriptovalute Ripio započela s uvođenjem svojih kartica za kripto plaćanje u partnerstvu s Visom. Uvođenje je počelo u Brazilu prije nekoliko dana, s karticom koja podržava 28 digitalnih sredstava na platformi Ripio. Ranije ove godine, Visa je izvijestila o 2,5 milijardi dolara u plaćanjima korištenjem kripto povezanih kartica u svom prvom fiskalnom tromjesečju 2022.

Izvor: Zycrypto

Ostale vijesti: Svaka 226. osoba na svijetu posjeduje dio Bitcoina!

Posljednje objave