Rishi Sunak novi britanski premijer!

Rishi Sunak, britanski političar rođen u Southamptonu, novi je premijer Ujedinjenog Kraljevstva.

Aktualne kolumne

Rishi Sunak, britanski političar rođen u Southamptonu, novi je premijer Ujedinjenog Kraljevstva. Zamijenio je Liz Truss koja je dala ostavku na svoj položaj nakon samo 44 dana u javnoj službi.

Novoimenovani premijer sastavio je popriličan životopis, nakon što je od 2020. do 2022. bio ministar financija i ministar financija od 2019. do 2020. Od 2015. bio je član parlamenta Richmonda (Yorks).

Izvor: https://www.politico.eu/

Prepoznat kao vladin dužnosnik koji je prijateljski nastrojen prema kripto, Rishi Sunak je uvijek glasno govorio o svojoj želji da svoju zemlju učini globalnim središtem za kripto.

Sada kada je već na dužnosti, kripto prostor čeka realizaciju planova i programa koje je ranije najavio kako bi UK stavio na globalnu kartu što se tiče masovnog usvajanja kriptovaluta.

Ujedinjeno Kraljevstvo je svjedočilo velikom porastu usvajanja kripto u posljednjih nekoliko godina. Zapravo, 1,5 milijuna vlasnika kriptovaluta u zemlji u 2018. poraslo je za 650% u 2021., narasvši na gotovo 10 milijuna.

Što se tiče aktivnog korištenja platformi pružatelja kripto usluga, prošle godine bilo je 100 000 dnevnih korisnika Coinbasea u Ujedinjenom Kraljevstvu. Binance i eToro također su bili među najuspješnijim tvrtkama usmjerenim na kriptovalute u zemlji.

Bitcoin (42,8%), Ethereum (32,9%), Ripple (17,4), Dogecoin (16,9%) i Solana (15,1%) bile su prvih pet digitalnih valuta koje posjeduju vlasnici klase imovine u zemlji.

Teritorij je na 11. mjestu od 27 nacija u pogledu vlasništva nad BTC-om. Postoji 3,3 milijuna vlasnika Bitcoina u Ujedinjenom Kraljevstvu koji će sigurno pratiti Sunakove planove i akcije da svoju naciju pretvore u globalno središte za tehnologije koje su usredotočene na kriptovalute.

Prema izvješću koje je objavio Chainalysis, Ujedinjeno Kraljevstvo predvodi sve zemlje u Europi u smislu vrijednosti transakcija kriptovalutama.

Prošle je godine ukupna vrijednost transakcija koje su uključivale digitalne valute u zemlji dosegla 123 milijarde funti – dovoljno da nadmaši ukupni iznos Francuske, Njemačke i Nizozemske zajedno.

Također je primijećeno da mnogi vlasnici BTC-a trguju svojim kovanicama umjesto da ih samo drže, što ukazuje da postoji visok broj aktivnosti za transakcije vezane uz Bitcoin u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kako se ispostavilo, zemlja je već spremna da postane glavno središte kripto imovine. Budući da je Rishi Sunak sada premijer, sada ima više prostora za djelovanje kako bi ostvario svoj san.

Britanska vlada već je postavila neke od temelja, uključujući stvaranje stabilnih kovanica kao legalnih oblika plaćanja za robu i usluge unutar Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovo je, prema 42-godišnjem investicijskom bankaru koji je postao političar Rishi Sunak, također dio plana da se osigura da njihova “industrija financijskih usluga uvijek bude na čelu tehnologije i inovacija”.

Blockchain zajednica se nada da će Sunakov izbor uvesti temeljnu transformaciju u načinu na koji razmišljamo o digitalnoj valuti.

Izvor: Bitcoinist

Ostale vijesti: Osnivač Cardana najavljuje nešto posebno u studenom!

Posljednje objave