Pregled kriptoindustrije: 30. siječnja — 6. veljače

Share

▫️ Tijekom ovog razdoblja, kripto fondovi su zabilježili značajan priliv kapitala od čak 700 milijuna dolara, dok je utjecaj Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC) nastavio opadati, što je značajan pokazatelj promjena u dinamici tržišta kriptovaluta.

▫️ Očekuje se da će se u veljači otključati čak 800 milijuna dolara s različitih platformi, uključujući Avalanche, Optimism i Aptos, što može imati značajan utjecaj na tržište i kretanje cijena kriptovaluta.

▫️ U Južnoj Koreji, izvršni direktori tvrtke Haru Invest suočavaju se s ozbiljnim optužbama za pronevjeru u iznosu od čak 826 milijuna dolara, što je dovelo do njihovog uhićenja i podizanja ozbiljnih pravnih pitanja u vezi s financijskim integritetom.

▫️ Komisionarka SEC-a SAD-a, Peirce, istaknula je svoje neslaganje s pravilom koje bi ograničilo slobodu izražavanja u financijskim medijima, naglašavajući važnost transparentnosti i otvorenosti u financijskim tržištima.

▫️ Vlasti SAD-a, uključujući Ministarstvo pravosuđa (DoJ) i SEC, optužile su HyperFund za prijevaru u iznosu od gotovo 1,9 milijardi dolara, što je još jedan slučaj koji naglašava važnost regulacije i nadzora u kriptoindustriji.

▫️ Standard za provjeru potpisa ugovora, poznat kao ERC1271, suočava se s ozbiljnom ranjivošću koja može dovesti do otkrivanja ponavljanja, što postavlja pitanje sigurnosti i integriteta pametnih ugovora u kriptosvijetu.

▫️ Došlo je do incidenta s sigurnošću u tvrtki Cloudflare zbog kompromitiranih tokena i vjerodajnica iz Okte, što je ukazalo na važnost redovitog rotiranja sigurnosnih ključeva i vjerodajnica radi zaštite od cyber prijetnji.

▫️ Epic Games najavio je izdavanje nove video igre temeljene na kriptovalutama, nazvane ‘Shrapnel’, što ukazuje na sve veću integraciju kriptoindustrije u mainstream zabavu i igrački svijet.

▫️ Kroz suradnju s GoDaddyjem, Ethereum Name Service (ENS) omogućuje povezivanje web domena s blockchain imenima, što predstavlja korak naprijed u integraciji tradicionalnog internetskog prostora s blockchain tehnologijom.

▫️ Superstate je predstavio svoj prvi proizvod, Ethereum temeljeni tokenizirani fond, namijenjen isključivo za kvalificirane kupce iz SAD-a, što predstavlja novi oblik financijskih instrumenata u kriptoindustriji.

▫️ Novi decentralizirani financijski protokol, nazvan Horswap, lansiran je kao alternativa popularnoj platformi Uniswap, nudeći korisnicima veću slobodu i autonomiju u trgovini kriptovalutama.

▫️ Broj dnevnih aktivnih korisnika na Optimism temeljenoj socijalnoj platformi Farcaster gotovo je deseterostruko porastao od lansiranja novih funkcionalnosti pod nazivom Frames, što ukazuje na rastuću popularnost Optimism mreže u kripto zajednici.

▫️ Projekt nazvan Pike, koji je bio u razvoju, sada je dostupan na glavnoj mreži, što označava važan korak u razvoju novih blockchain tehnologija i aplikacija.

▫️ Portal, decentralizirana razmjena temeljena na Bitcoinu, osigurala je značajnu investiciju od 34 milijuna dolara u sredstvima za početno financiranje, što ukazuje na povjerenje investitora u ovu novu tehnologiju.

▫️ Tether i Solanin Yakovenko sudjelovali su u financiranju u iznosu od 25 milijuna dolara za tvrtku Oobit, koja se bavi kriptovalutnim plaćanjima, što predstavlja važan korak prema masovnoj adoptaciji kriptovaluta u svakodnevnom životu.

▫️ Nibiru Chain osigurao je 12 milijuna dolara kako bi podržao razvoj svog blockchaina usmjerenog na razvojne programere, što predstavlja dodatnu potvrdu rastućeg interesa za razvoj blockchain tehnologija.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik