Pregled kriptoindustrije: 12.3 – 19.3. 2024.

Share

▫️ U sudskom procesu COPA protiv Wrighta, presuda visokog suca britanskog Vrhovnog suda jasno je istaknula da Craig Wright, australski poduzetnik koji tvrdi da je tvorac Bitcoina pod pseudonimom Satoshi Nakamoto, nije identičan sa Satoshi Nakamotom. Ova odluka dolazi nakon dugotrajne pravne bitke i dubokih analiza tehnoloških dokaza koji su osporili Wrightove tvrdnje.

▫️ Londonska burza, poznata kao jedna od najvećih i najvažnijih financijskih institucija u svijetu, objavila je da će prihvatiti prijave za Exchange Traded Notes (ETN-ove) povezane s Ethereumom. Ova vijest dolazi kao potvrda rastućeg interesa investitora za drugu najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji, čime se dodatno potvrđuje status Ethereuma kao ključnog igrača u svijetu digitalnih financija.

▫️ Prema izvještaju Financial Timesa, Nigerijska vlada intenzivira pritisak na kriptovalutnu platformu Binance kako bi dobila informacije o 100 najaktivnijih korisnika na platformi. Ova akcija dolazi u kontekstu sve većeg regulatornog nadzora nad kriptovalutama u Nigeriji, dok se vlada bori s problemom nelegalnih aktivnosti i pranja novca.

▫️ U Sjedinjenim Američkim Državama, Roman Sterlingov, osnivač popularne kriptovalutne miješalice Bitcoin Fog, osuđen je zbog svoje uloge u operiranju nelegalne platforme. Ova presuda označava važan korak u borbi protiv kriminalnih aktivnosti u kriptovalutnom sektoru te ističe potrebu za većim regulatornim nadzorom.

▫️ U novoj analizi, Ured za autorska prava SAD-a i Ured za patente i žigove zaključili su da nisu potrebni novi zakoni za rješavanje problema povreda autorskih prava u vezi s NFT-ovima. Ova odluka pruža važnu pravnu sigurnost za sudionike u kriptoindustriji i ističe sposobnost postojećih zakona da se prilagode novim tehnološkim inovacijama.

▫️ Niz sigurnosnih incidenata u DeFi sektoru obilježava ovaj tjedan, uključujući eksploatacije Unizen, Mozaica, Blastoffa i Juice staking platformi. Ovi događaji podsjećaju na potrebu za jačim sigurnosnim mjerama u kriptoindustriji i naglašavaju rizike povezane s ulaganjem u decentralizirane financijske proizvode.

▫️ U svijetu blockchaina, nadogradnje su u fokusu. Ethereum je lansirao Dencun nadogradnju, dok je Arbitrum implementirao svoju Atlas nadogradnju. Ove promjene donose nove mogućnosti i poboljšanja za korisnike ovih platformi, dok istovremeno potvrđuju kontinuiranu evoluciju tehnologije.

▫️ Uz nadogradnje, i nove inicijative oblikuju kriptovalutni prostor. BNB Chain je najavio svoje rješenje “rollup-as-a-service”, MetaMask testira svoju blockchain-powered Mastercard platnu karticu, a MakerDAO najavljuje lansiranje novih tokena u sklopu svoje “Endgame” strategije. Ovi razvoji svjedoče o dinamičnosti i raznovrsnosti inovacija u kriptovalutnom sektoru.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik