Zuckerberg vidi Apple kao rivala u Metaverse-u?

Meta korporacija, poznatija kao i nekadašnji Facebook, vlasnika Marka Zuckerberga polažu velike nade u izgradnju Metaverse-a.

Aktualne kolumne

Meta korporacija, poznatija kao i nekadašnji Facebook, vlasnika Marka Zuckerberga polažu velike nade u izgradnju Metaverse-a. U zadnjih par mjeseci okrenuli su “politiku” rukovođenja korporacije u novom smjeru i to prema modernizaciji interneta i izgradnji njegovog digitalnog oblika.

Izvor: https://www.adweek.com/
  • Meta vidi veliku konkurenciju u Apple-u i to u vidu Metaverse tehnologije
  • Zuckerberg je istaknuo kako se priprema za bitku oko ovog virtualnog carstva

Ovaj poduzetnik i genijalac tehnološkog diva Mete (Facebook), iznio je svoj pogled i mišljenje na nedavnom sastanku svojim zaposlenicima. Ovo je izvijestio The Verge, te se pozvao na snimak Zuckerbergovih komentara tokom ovog internog sastanka. Izvršni i odgovorni direktor je izjavio kako će Meta biti otvorenija platforma, ali i ekonomičnija, u smislu da će biti jeftinija Appleovom hardware-u. Očekuje se da će Apple kao IT div sa sjedištem u Californiji predstaviti svoje prve slušalice virtualne realnosti i to već do kraja ove kalendarske godine.

Izvor: https://www.businessinsider.com/

“Ovoj ideji Metaverse-a prilazimo otvorenog uma, te pokušavamo izgraditi još otvoreniji ekosistem!”

Mark Zuckerberg

Najnoviji razvoj situacije dolazi nakon što je američka Federalna komisija za trgovinu podnijela tužbu radi blokiranja Meta-inog dogovora oko kupovine aplikacije za fittnes, koja bi se implicirala u u virtualnoj realnosti Supernatural.

Budućnost Metaversea je ogromna. Izvor: youtube.com

Metaverse nije jedino “bojno polje” između Meta i Applea. Korporacije također imaju razmirice oko dijeljenja privatnih podataka svojih korisnika.

Izvor: Businessinsider

Ostale vijesti sa portala: Švicarska – raj za kripto ulaganja?

Posljednje objave