Zimbabve pokreće digitalnu valutu!

Share

Iako je prvotno najavljen u travnju, „GBDT“ je ​​namijenjen stabilizaciji zimbabveanskog dolara. Također je zamišljen kao način da se Zimbabveanci zaštite od inflacije, koja je godinama ostala uporno visoka.

Predstavljajući izjavu o monetarnoj politici u srijedu (9. kolovoza), guverner RBZ-a John Mangudya otkrio je da je do 21. srpnja Banka provela 11 izdanja GBDT-a. Napomenuo je da je banka primila 590 zahtjeva za kupnju tokena koji su ekvivalentni 325,02 kg zlata.

Kao instrument monetarne politike, sve veća važnost zlata u podupiranju financijskog sustava Zimbabvea potječe iz vremena kada su se središnje banke pridržavale zlatnog standarda.

Štoviše, pohod zemlje na digitalno zlato odjekuje rastućim interesom za taj koncept među kritičarima fiat valuta. Na primjer, argumenti u korist GBDT-a u SAD-u sve su se više isprepleli s argumentima protiv CBDC-a. I oboje počivaju na općoj sumnji da su dopustili da se previše moći koncentrira u Federalnim rezervama.

Nije slučajnost da su republikanski zakonodavci bili ti koji su predvodili napore za zabranu CBDC-a na Floridi i pokušaj pokretanja GBDT-a u Teksasu. Uostalom, GOP je posljednjih godina postao sve kritičniji prema Fed-u u svim svojim različitim krilima.

U konačnici, i politike protiv CBDC-a i inicijative za digitalno zlato potvrđuju ekonomsku autonomiju država. Kao takvi, privlače zagovornike defederalizacije koji se protive onome što smatraju pretjerano centraliziranom fiskalnom upravom.

Izvor: Beincrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik