Dominacija američkog dolara u globalnom platnom sistemu!

Share

  • Transkacije koje uključuju američki dolar porasle su za 46 posto u srpnju

Dominacija američkog dolara u međunarodnim plaćanjima dosegla je rekordnu razinu, prema najnovijim podacima o transakcijama Društva za svjetsku međubankarsku financijsku telekomunikaciju (SWIFT), vodeće globalne usluge financijskih poruka.

Podaci pokazuju da je udio SWIFT FX transakcija koje uključuju američki dolar porastao na rekordnih 46% u srpnju, u usporedbi s nešto više od jedne trećine prije deset godina, izvijestio je Bloomberg ovaj tjedan. SWIFT prikuplja približno 200 milijuna FX potvrda godišnje. Sve veći broj SWIFT transakcija koje uključuju američki dolar uglavnom je postignut na račun eura, koji je dosegao svoju najvišu točku s udjelom od 46% u 2012. Udio zajedničke europske valute u trgovanju nakon toga je dosegao najnižu razinu u povijesti , trgovanje nešto ispod četvrtine.

SWIFT-ovi podaci također pokazuju rastući trend transakcija povezanih s kineskim juanima na globalnim deviznim tržištima.

U srpnju je preko 3% instrukcija poslanih putem SWIFT-a uključivalo kineski juan, što je drugi put zabilježeno. Za usporedbu, ta je brojka iznosila oko 0,03% u 2010. godini. 

Izvor: News.bitcoin

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik