Zašto Tim Draper vjeruje da će BTC doći do $250k?

Američki milijarder rizičnog kapitala Tim Draper ponovio je svoju veliku podršku Bitcoinu unatoč kripto zimi pojačanoj iznenadnim padom FTX burze.

Aktualne kolumne

Američki milijarder rizičnog kapitala Tim Draper ponovio je svoju veliku podršku Bitcoinu unatoč kripto zimi pojačanoj iznenadnim padom FTX burze.

Draper je prošlog lipnja, tijekom tržišta bikova, predvidio da će vodeća kripto imovina dosegnuti 250 000 dolara do kraja 2022. Međutim, manje je vjerojatno da će se njegovo predviđanje ostvariti ove godine budući da se najveća kriptovaluta sada trguje ispod 17 000 dolara nakon FTX fijaska.

Bez obzira na to, milijarder i dalje vjeruje da će Bitcoin dosegnuti cilj od 250.000 dolara i vjerojatno ga ići nakon što se tržište oporavi i ljudi, posebno žene, počnu koristiti kriptovalutu za svakodnevnu kupovinu.

Prema Draperu, žene kontroliraju 80% ukupne maloprodajne potrošnje, što uključuje odjeću, sklonište i hranu.

Dodao je da se također popravio interes žena za kriptovalute. U prošlosti su žene kontrolirale 7,14% Bitcoin novčanika, ali danas se taj broj više nego udvostručio na 16,6%.

Kriptoimovinom se trguje po cijeni od oko 16 000 USD nakon što je 2021. dosegla gotovo 70 000 USD. Iako je pala za više od 75% u odnosu na svoj ATH, sve veći popis tvrtki diljem svijeta prihvatio je kriptovalutu kao opciju plaćanja, a posljednja je južnoafrički supermarket lanac Pick n Pay.

Draper je počeo s predviđanjem Bitcoina od 250.000 dolara 2020. dok je opisivao kako bi Sjedinjene Države izgledale da on postane predsjednik na jedan dan.

Osim prognoza, milijarder rizičnog kapitala istaknuo je da će istražiti druge aspekte kripto imovine ako mu se pruži prilika. Draper je rekao da će isprobati univerzalni osnovni dohodak (UBI) ili porezni sustav koji se temelji na Bitcoinu.

Zagovornik kripto također je izjavio da vidi Bitcoin kao zaštitu od lošeg upravljanja tijekom upravo završenog Web Submita 2022.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: Binance još uvijek drži FTT!

Posljednje objave