Zašto Peter Schiff ne voli Bitcoin?

Peter Schiff je najpoznatiji bik na zlatu. On također vjeruje da je Bitcoin osuđen na propast. Pitanje je zašto?

Aktualne kolumne

Peter Schiff je najpoznatiji bik na zlatu. On također vjeruje da je Bitcoin osuđen na propast. Pitanje je zašto? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, moramo se sjetiti kako su stvari bile 2013. i što se tada događalo na kripto tržištima.

Peter Schiff je poznata zlatna buba i kritičar Bitcoina. On je dugogodišnji ulagač u zlato, a od 2013. ima negativan stav prema Bitcoinu. Jedan je od najpoznatijih medvjeda na tržištu kriptovaluta.

To ne bi trebalo biti iznenađenje ako ste pratili njegovu karijeru. Njegova tvrtka Euro Pacific Capital nazvana je po njegovoj knjizi Fool’s Gold: How Unstable Currency Is Destroying The Global Economy.

Schiff je postao glasniji o Bitcoinu nakon što je pao sa svoje vrhunske cijene 2017. od gotovo 20.000 USD na ispod 4.000 USD. To je rezultiralo nekim zanimljivim komentarima u vezi s kriptovalutom, iako većinu njih možete zanemariti. Svaka odrasla osoba može donijeti razumne odluke o ulaganju.

Prodao je sve svoje kripto posjede i okrenuo se prema bear mišljenju. I danas smatra da Bitcoin nije valuta već spekulativni investicijski proizvod. Štoviše, on nastavlja govoriti o tome kako je zlato jedina održiva pohrana vrijednosti dostupna investitorima danas.

Kriptovaluta nije dobra pohrana vrijednosti jer je njezina cijena previše volatilna. Ne možete ga zadržati dulje vrijeme bez gubitka novca. Schiff tu ne griješi, iako situacija nije tako crno-bijela. Sve se svodi na očekivanja i sklonost riziku.

Drugo, kaže da bitcoin nije prikladno sredstvo razmjene jer postoji samo nekoliko mjesta gdje ljudi prihvaćaju plaćanja u BTC-u. To je istina, iako se stvari svake godine poboljšavaju.

Treće, potrebno je proći nekoliko koraka prije kupnje bilo čega s Bitcoinom. Pretvorite svoju fiat valutu u BTC i zatim je upotrijebite za plaćanje nekom drugom tko prihvaća kripto kao način plaćanja. Ovaj proces može potrajati danima, ovisno o tome koliko brzo rudari potvrde transakciju, što ga čini potpuno nepraktičnim kao sredstvom razmjene. Pod pretpostavkom da uključite standardnu ​​mrežnu naknadu, rudari će transakciju potvrditi za manje od sat vremena.

Na kraju, ova točka me je dovela kući – Schiff je rekao da Bitcoin nije ni blizu efektivne obračunske jedinice jer nitko ne zna koliko bi 1 BTC trebao vrijediti. Niti itko zna koliko bi dolara ili eura bilo jednako 1 BTC-u kada bi se nakon potrošnje pretvorio natrag u fiat valutu, osim ako to ne učini odmah.

Izvor: Cryptomode

Ostale vijesti: Rishi Sunak novi britanski premijer!

Posljednje objave