Zašto će umjetna inteligencija biti “Game Changer?

Umjetna inteligencija (Artificial Intelligence - AI) mogla bi biti "game changer" u izgradnji decentraliziranih aplikacija (DApps).

Aktualne kolumne

Umjetna inteligencija (Artificial Intelligence – AI) mogla bi biti “game changer” u izgradnji decentraliziranih aplikacija (DApps).

Generalno kripto tržište je prošlo kroz više tehnoloških ciklusa od prvog pojavljivanja Bitcoina u 2009. godini. Danas imamo više od 13,000 vrsta digitalne imovine, dok su se neke istaknule kao potencijali “game changersi” u polju poput financija i gaming industrije. Rast kriptovaluta je očigledan, ali sigurno je da postoji još više mogućnosti za razvoj infrastrukture blokchain tehnologije.

U početku priče sa kriptovalutama, Bitcoin je bio jedina kriptovaluta koja ja bila isplativa za držanje. Ovo se promijenilo sa pojavom pametnih ugovora i kriptovaluta poput Ethereuma, Avalanchea i Polygona. Ove decentralizirane aplikacije DApp su okrenute prema raznim aplikacijama, a prije svega decentraliziranim financijama (DeFi) i nezamijenjivim tokenima (NFT). U ovim slučajevima u jednadžbu ubacujemo umjetnu inteligenciju, koja bi mogla omogućiti kodiranje pametnih ugovora i omogućiti manju vezanost za on-chain podatke.

Izvor: forbes.com

Umjetna inteligencija (AI) je prema mnogima četvrta industrijska revolucija (4IR) koja bi mogla promjeniti mnoge stvari. Poslovanja koja su usvojila umjetnu inteligenciju narasla su 270% u proteklih četiri godine. S ovakvim tempom rasta, umjetna inteligencija bi mogla vrijediti oko 650 milijardi dolara do 2028. godine. Prema izvješćima IBM-a, primjena umjetne inteligencije u blockchain tehnologiju bi mogla poboljšati mnoge stvari. Uz veću efikasnost, veći integritet podataka i preciznost rada blockchain bi uvelike profitirao. Uz to, razumijevanje kompleksnih podataka i pomoć oko DeFi i NFT ekosistema bi dovelo sve na još veću razinu.

Suradnje ove dvije tehnologije je vrlo realna. Zapravo, čini se kao da su ove dvije grane stvorene da se međusobno isprepleću i nadopunju. Kako oba ekosistema u budućnosti planiraju ekspanziju, potencijalna suradnja bi koristila za obje strane.

Izvor: Crypto.news

Ostale vijesti: Za manje od 10 godina imati ćemo milijardu kripto korisnika!

Posljednje objave