Za manje od 10 godina imati ćemo milijardu kripto korisnika!

Prema istraživanjima The BCG, Bitget i Foresight Venturesa, predviđeno je da ćemo dostići jubilarni broj od milijardu korisnika kriptovaluta u 2030. godini.

Aktualne kolumne

Prema istraživanjima The BCG, Bitget i Foresight Venturesa, predviđeno je da ćemo dostići jubilarni broj od milijardu korisnika kriptovaluta u 2030. godini.

  • Do 2030. godine predviđa se da će skoro milijarda stanovnika koristiti kriptovalute
  • Kripto adopcija se razvija sve brže i brže

Prema istraživanjima kripto adopcija je još uvijek u početnoj fazi. Svega, 0,3% ukupnih pojedinaca svoje bogatstvo usmjerava u ovaj oblik imovine. Za usporedbu, 25% sredstava raspoređena su u imovinu poput dionica određenih korporacija.

Prema geografskom položaju, amerikanci su najčešći ulagači u kripto imovinu, dok stanovnici afričkog kontinenta najrjeđi. Prosječno gledano, pojedinačni investitora sa američkog kontinenta, posjeduje oko 190$ u protuvrijednosti kriptovaluta.

Vrijedno je spomenuti da profesionalni trgovci smatraju digitalnu imovinu najatraktivnijom, vjerovatno iz razloga što ima visoku stopu oscilacije.

Izvor: https://billion.studio/

U svibnju ove godine, Brian Armstrong – CEO i suosnivač Coinbasea, također je predviđao kako će se povećati broj korisnika kriptovaluta i to također na jednu milijardu. U ovom slučaju on je uvjeren da će se ovo dogoditi u narednih 20 godina.

Njegova predviđanja imaju i smisla, pogotovo za vrijeme prethodnog bull runa, kada se u 6 mjeseci 2021. godine, povećao broj individualnih ulagača za dvostruku. U tom trenutku prestigli smo brojku od 220 milijuna korisnika prema jednim izvorima, dok prema drugima čak i 300 milijuna korisnika.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: Terra Luna vodeća prema trendu trgovanja!

Posljednje objave