Zaplijenjeno $100 milijuna od osnivača Terra Lune!

Južnokorejski tužitelji zaplijenili su imovinu vrijednu više od 100 milijuna dolara koja je pripadala Shin Hyun-Seongu (Daniel Shin), suosnivaču Terraform Labsa.

Aktualne kolumne

Južnokorejski tužitelji zaplijenili su imovinu vrijednu više od 100 milijuna dolara koja je pripadala Shin Hyun-Seongu (Daniel Shin), suosnivaču Terraform Labsa, zbog njegove uloge u kolapsu ekosustava Terra u svibnju.

Prema izvješćima lokalne publikacije YTN, sud je odobrio zahtjev tužitelja za zamrzavanjem 140 milijardi wona (104 milijuna dolara) dobiti koju je Shin ostvario prodajom unaprijed izdanih LUNA tokena po visokoj cijeni bez obavještavanja malih ulagača.

Zahtjev za zapljenom Shinove imovine dio je tekuće istrage za izgradnju slučaja protiv Terraform Labsa da je suosnivač generirao nepoštenu dobit od digitalne imovine povezane s Terrom, uključujući propale LUNA i UST tokene – preimenovane u LUNC i USTC.

Vlasti vjeruju da je Shin prekršio lokalne zakone o kapitalu tako što je tajno prodao tokene prije nego što je projekt propao. No, njegov je odvjetnik navodno odbacio tvrdnje, ističući da su optužbe lažne.

Izvor: Coingape

Tužitelji su također tvrdili da je imao ulogu u padu Terre i da je nezakonito slao podatke o transakcijama klijenata iz svoje tvrtke za tehnologiju plaćanja Chai Corporation u Terraform Labs. Presuda suda ima za cilj spriječiti izvršnog direktora Terre da raspolaže imovinom prije suđenja ovog tjedna.

Dok Hyun-Seong surađuje s tužiteljima, izvršni direktor i osnivač Terraform Labsa Do Kwon u bijegu je od svibnja, protiv njega je izdana crvena tjeralica, a putovnica mu je navodno poništena.

Kwonovo boravište nije poznato, ali izvještaji tvrde da je osnivač Terre u Europi. Programer blockchaina obećao je održati konferenciju i razotkriti svoju trenutnu lokaciju.

U međuvremenu, unatoč nalogu za uhićenje Kwona, južnokorejske vlasti još uvijek se bore da pokrenu slučaj protiv osnivača Terre zbog nedostatka regulatorne jasnoće u vezi s kripto imovinom u zemlji.

Tužitelji tvrde da je Kwon prekršio zakone tržišta kapitala. Međutim, Terraform Labs je optužio vlasti za tužiteljsko prekoračenje, a šef Terre tvrdi da su optužbe protiv njega politički motivirane.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: Uniswap pao!

Prethodni članak
Sljedeći članak

Posljednje objave