Zanimljiv izbor novih dionica koje izlaze po prvi put na burzu (IPO)

Share

Otkako je Reddit (NYSE: RDDT) postao javno dostupna tvrtka u ožujku, financijska zajednica je ponovno usmjerila svoju pozornost prema dionicama. Reddit, kao popularna društvena medijska platforma, privukao je značajnu pažnju, a njegova transformacija u javnu tvrtku donijela je snažan poticaj interesu za slične investicijske mogućnosti.

U prvom tjednu nakon početka javnog trgovanja, dionice Reddita bilježile su gotovo nevjerojatan rast od gotovo 50%, dosegnuvši tržišnu kapitalizaciju od 10,5 milijardi dolara. Međutim, kako su se investitori počeli suočavati s stvarnim financijskim temeljima Reddita, vrijednost dionica (RDDT) počela je opadati, s padom od 34% i tržišnom kapitalizacijom od 6,9 milijardi dolara. Ovaj ciklus rasta i pada ipak nije ugasio želju za novim prilikama na tržištu dionica.

Rubrik, Inc. (NYSE: RBBK)

U skladu s tim, tvrtka Rubrik, specijalizirana za upravljanje podacima u oblaku, priprema se za svoj javni izlazak na burzu 25. travnja. Rubrik, sa sjedištem u Palo Altu, Kalifornija, ističe se svojim fokusom na prevenciju cyber napada te brzim oporavkom nakon incidenta. S obzirom na rastuću svijest o potrebama za cyber sigurnošću, Rubrik je privukao značajnu pažnju investitora i očekuje se da će privući veliki interes tijekom svoje IPO ponude.

Ola Electric

S druge strane svijeta, indijska tvrtka Ola Electric, koja se usredotočuje na proizvodnju električnih skutera, također planira svoj javni izlazak na burzu do kraja 2024. Ola Electric je postigla značajan uspjeh u sektoru električnih vozila, što se odražava u brzom rastu prihoda od 68% u četvrtom kvartalu 2023. Njihov uspjeh do sada ukazuje na obećavajuću budućnost u sektoru električnih prijevoznih sredstava.

Databricks

Također, među najviše očekivanim IPO-ovima jest i onaj tvrtke Databricks, koja se procjenjuje na 43 milijarde dolara. Databricks se izdvaja kao sve-u-jedno rješenje za zadatke s podacima, s impresivnim prihodom od 1,6 milijardi dolara za fiskalnu godinu završenu 31. siječnja. Njihova prisutnost na tržištu obećava novu eru u analitičkim rješenjima podataka.

Ova raznovrsna skupina IPO-ova, zajedno s nadolazećim Rubrikom, Ola Electricom i Databricksom, nagovještava živu tržišnu aktivnost i zadržava interes investitora za nova ulaganja.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik