Uniswap blokirao 253 kripto adrese!

Uniswap je stavio na crnu listu 253 kripto adrese povezane s pronevjerom ili sankcijama prema podacima s GitHuba. Ovo je prvi put da je burza otkrila podatke o stavljanju na crnu listu.

Aktualne kolumne

Uniswap je stavio na crnu listu 253 kripto adrese povezane s pronevjerom ili sankcijama prema podacima s GitHuba. Ovo je prvi put da je burza otkrila podatke o stavljanju na crnu listu.

Izvor: CoinDesk

Tijekom posljednja četiri mjeseca decentralizirana mjenjačnica Uniswap surađivala je s tvrtkom za analitiku blockchaina TRM Labs. Većina adresa bila je blokirana zbog poveznica na ukradena sredstva koja su u korelaciji sa transakcijama kao što je Tornado Cash. Uniswap i TRM Labs udružili su se ranije ove godine. Kada korisnici komuniciraju na web stranici Uniswap, TRM Labs prima njihovu adresu i dodjeljuje odgovarajuću razinu rizika. Nakon toga, Uniswap je zadužen za određivanje razine stupnja rizika.

Izvor: Twitter

Podatke o blokiranim računima objavio je na GitHubu inženjer Uniswapa Jordan Frankfurt, prema Bantegu, glavnom programeru Yearn Finance. Prema komentarima Frankfurta na Githubu, razmjena je u početku blokirala adrese koje su bile neizravno povezane sa sankcioniranim adresama. Burza sada blokira samo adrese koje su sankcionirane ili su izravno primile hakirana ili ukradena sredstva.

“Uniswap je pružio neobičnu razinu transparentnosti”, rekao je Banteg u vezi s “cenzuriranjem sučelja putem TRM Labsa.”

Prema grafikonu podijeljenom na GitHubu, TRM Labs nadzire adrese za sedam vrsta ilegalnih aktivnosti. Ukradena sredstva, sredstva iz transakcijskog dijela, sankcionirane adrese i sredstva iz poznate prijevare četiri su kategorije koje se uglavnom označavaju. Tri preostale kategorije uključuju materijale o seksualnom zlostavljanju djece, sredstva korištena za financiranje terorizma i sredstva poznate hakerske skupine.

Banteg je dodao da je 30 blokiranih adresa bilo povezano s ENS imenima, iako je primijetio da su većina njih bili legitimni korisnici.

Izvor: Cryptodaily

Ostale vijesti s portala: Alphabet je vodeći “blockchain – frendly” investitor!

Posljednje objave