Alphabet je vodeći “blockchain – frendly” investitor!

Iako je blockchain tehnologija i dalje u porastu, neke etablirane tvrtke poput Alphabeta ulažu novac u različite projekte nudeći specifične slučajeve upotrebe.

Aktualne kolumne

Iako je blockchain tehnologija i dalje u porastu, neke etablirane tvrtke poput Alphabet-a ulažu novac u različite projekte nudeći specifične slučajeve upotrebe.

  • Alphabet spada među vodeće blockchain frendly korporacije u svijetu
  • Uložili su oko 1.56 milijardi američkih dolara u blockchain kompanije u poslijednjih godinu dana

Zaista, kao prijemjer, Alphabet (NASDAQ: GOOGL) uložio je 1,56 milijardi dolara u blockchain tvrtke između rujna 2021. i lipnja 2022. U četiri navrata, preuzimajući vodstvo među javno kotiranim tvrtkama koje ulažu u blockchain sektor, prema istraživanju koje je Blockdata objavio 11. kolovoza ove godine.

Tijekom tog razdoblja Blackrock (NYSE: BLK), u tri navrata, uložio je 1,17 milijardi dolara, a slijedi ga bankarski div Morgan Stanley (NYSE: MS) s 1,1 milijardom dolara u dva navrata. S druge strane, elektronički div Samsung vodi u broju krugova financiranja sa 13 puta, sveukupno s 979 milijuna dolara, dok Goldman Sachs (NYSE: GS) zauzima peto mjesto sa 698 milijuna dolara.

Izvor: blockdata.tech

Posljednjih godina, Alphabet, matična tvrtka Googlea, napravio je veliki korak naprijed u svijetu blockchaina s nekoliko inicijativa jer sve više klijenata nastavlja usvajati peer-to-peer transakcije.

Tvrtke koje se temelje na blockchainu poput kripto burze Coinbase (NASDAQ: COIN) bile su prisiljene prilagoditi svoje poslovanje. Tvrtka je najavila zamrzavanje zapošljavanja uz otpuštanje dijela osoblja kako bi obuzdala turbulentnu situaciju na tržištu.

Zanimljivo, Finbold je izvijestio da su do srpnja 2022. godine tvrtke za kriptovalute prikupile preko 29 milijardi dolara, što je 2 milijarde dolara manje od ukupne vrijednosti od 31 milijarde dolara zabilježene tijekom cijele 2021. godine.

Izvor: Finbold

Slične vijesti s portala: Polygon objavio porast aplikacija za 400%!

Posljednje objave