Ulazak Samsunga sa trading platformom u kripto industriju?

U Južnoj Koreji, velike financijske korporacije spremaju se uskočiti u svijet kriptovaluta. Izvještaj lokalne novinske kuće tvrdi da bi se propisi u zemlji mogli promijeniti nakon izbora.

Aktualne kolumne

U Južnoj Koreji, velike financijske korporacije poput Samsunga spremaju se uskočiti u svijet kriptovaluta.
Izvještaj lokalne novinske kuće tvrdi da bi se propisi u zemlji mogli promijeniti nakon izbora Yun Seok-Yeol za predsjednika.

Seok-Yeol je konzervativac iz južnokorejske Stranke narodne moći. Vodio je kampanju koja je obećavala više ekonomske stabilnosti za sve društvene klase, promjenu diplomatskih odnosa s Kinom i provedbu pro-kripto i Bitcoin politika.

Izvor: https://kriptomat.io/

U tom smislu, domaće tvrtke za vrijednosne papire započele su proces dobivanja licence od državnog regulatora za pokretanje platformi za kripto razmjenu. Očekuje se da će te tvrtke dobiti svoje licence do nekog trenutka u trećem ili četvrtom kvartalu 2022. godine.

U izvješću se navodi da najmanje sedam velikih tvrtki za vrijednosne papire traži preliminarno odobrenje južnokorejskog regulatora. Jedna od tih tvrtki je tehnološki div Samsung Securities, financijski ogranak Samsung grupe. Tvrtka trenutno istražuje način ulaska u kripto industriju putem platformi za trgovanje.

Izvješće dijeli nekoliko pojedinosti o potencijalnoj nadolazećoj ponudi ili platformama, ali Samsung Securities možda traži najbolji način da korisnicima Južne Koreje pruži kriptovalute, nezamjenjive tokene (NFT) i moguće tokenizirane vrijednosne papire. U 2021. tvrtka je pokušala izgraditi tim iskusnih pojedinaca u blockchain industriji, razvoju pametnih ugovora i platformi za kripto razmjenu.

Izvor: Twitter

Južnokorejska vlada, pod novim vodstvom, radi na zakonodavnom projektu kako bi novonastaloj industriji osigurala jasan regulatorni okvir. Velike tvrtke se pripremaju za odobrenje novog Zakona o poslovnim pravima u virtualnoj valuti.

Zakon bi trebao pojasniti koja se digitalna imovina klasificira kao vrijednosni papiri, a koja su tokeni. Nova klasifikacija također će razlikovati usluge posredovanja nad digitalnom imovinom, uslugom digitalnih novčanika i druge.

Međutim, taj se čin čini kao ispravan korak u smjeru raščišćavanja novonastale klase imovine u Južnoj Koreji, izvlačeći je iz sive zone. Vrijeme će pokazati hoće li njegovi učinci biti pozitivni u praksi, te da li će doći do uključivanja tehnološkog diva Samsunga u svijet kripto mjenjačnica.

Izvor: Bitcoinist

Ostale vijesti s portala: Uniswap blokirao 253 kripto adrese!

Posljednje objave