Svaka 226. osoba na svijetu posjeduje dio Bitcoina!

Zagovornici kriptovaluta zalažu se za povećano prihvaćanje Bitcoina (BTC-a) jer im je cilj integracija te imovine s glavnim financijskim sustavom.

Aktualne kolumne

Zagovornici kriptovaluta zalažu se za povećano prihvaćanje Bitcoina (BTC-a) jer im je cilj integracija te imovine s glavnim financijskim sustavom. Unatoč brojnim izazovima poput volatilnosti tržišta, čini se da postoji napredak u broju ljudi koji su prihvatili Bitcoin. Prema provedenom istraživanju došli smo do podatka da svaka 226. osoba na svijetu posjeduje mali dio Bitcoina.

Podaci koje je prikupio Finbold pokazuju da od 26. kolovoza otprilike 35.257.206 adresa drži Bitcoin u vrijednosti od najmanje 1$, prema statistici BitInfoCharts.com.

Izvor: BitInfoCharts.com

Konkretno, to je jednako oko 0,4% globalne populacije, što znači da svaka 226. osoba na globalnoj razini potencijalno posjeduje najmanje 1$ u Bitcoinu na temelju trenutne globalne populacije od 7,970,114,580 u vrijeme objave.

Vrijedno je spomenuti da u nekim slučajevima jedna osoba može posjedovati više od jedne Bitcoin adrese.

Značajno je da zagovornici kriptovaluta guraju masovno prihvaćanje, navodeći brojne prednosti Bitcoina u odnosu na konvencionalne fiat valute, poput jednostavnosti transakcija, te ekonomičnog i bržeg prijenosa novca. Međutim, potpuno prihvaćanje je u završnoj fazi.

Izvor: https://www.reuters.com/

Može se pretpostaviti da su vlasnici 1USD mali ulagači koji čine većinu kripto tržišta. Primjetno je da je priljev malih ulagača djelomično potaknut strahom od propuštanja prilika (FOMO) uz pokušaje isprobavanja trgovanja kriptovalutama.

U isto vrijeme, zbog relativno skupe prirode jedne Bitcoin jedinice, posjedovanje 1 USD imovine je stoga pristupačnije većini. Prema provedenom istraživanju došli smo do podatka da svaka 226. osoba na svijetu posjeduje mali dio Bitcoina.

S druge strane, trenutačno vlasništvo Bitcoina, procijenjeno na 1 USD, može se smatrati ohrabrujućim jer je sektor kritizirao koncentraciju kitova koji utječu na tržišne cijene. Međutim, mali broj velikih posjednika Bitcoina još uvijek nudi perspektivu da je tržište još uvijek u ranim trenucima usvajanja.

S druge strane, stopa vlasništva Bitcoina i dalje se suočava s izazovima poput nedostatka razumijevanja, volatilnosti i nesigurnosti iz regulatorne perspektive. Ti su elementi navedeni kao kritični pokretači za neke ljude da ostanu na ogradi.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti s portala: Metaverse gaming tokeni ispod 5$!

Posljednje objave