Što se dogodilo s Binanceom 11. prosinca?

Čudan i iznenadan skok količine brojnih altcoina na platformi za trgovanje nije nešto što bi većina ulagača očekivala tijekom trgovanja tijekom vikenda.

Aktualne kolumne

Čudan i iznenadan skok količine brojnih altcoina na platformi za trgovanje nije nešto što bi većina ulagača očekivala tijekom trgovanja vikendom.

Nažalost, izvor dostavljenog volumena nije bio prirodan. U studenom su brojni korisnici prijavili problem: primijetili su pojavu narudžbi koje nisu poslali na platformi. Netko ili nešto je uzrokovalo skok u obujmu trgovanja na raznim imovinama, uključujući AXS, koji u ovom slučaju nije bio ciljan. Kasnije je izvršni direktor Binancea CZ potvrdio da problemi nisu na strani burze. Problem je bio povezan s curenjem API ključa za trgovanje. Tehnički, Binance je jednostavno slijedio naredbe korisnika i nije imao nikakvih problema sa svojim unutarnjim sustavima.

U ovom slučaju, Binance ostaje netaknut, a njegov osnovni sustav radi normalno i bez ikakvih problema. Vjerojatno je problem povezan s još jednim curenjem API ključa. Prema WuBlockchainu, ključeve su ukrali hakeri, a problem je povezan s 3Commas botovima za trgovanje.

Službeni Binance račun ili sam Changpeng Zhao nisu ni potvrdili niti opovrgli tvrdnju korisnika. Međutim, izvor curenja možda nije povezan s bilo kojom vrstom sigurnosnog proboja. Ponekad korisnici ne mogu pravilno pohraniti svoje API ključeve ili ih daju trećim stranama koje ih ne sadrže ispravno.

Izvor: U.today

Ostale vijesti: Taylor Swift je imala FTX sponzorski ugovor vrijedan 100 milijuna dolara!

Posljednje objave