Što se događa s MetaMask novčanikom na Apple Store?

Share

Ethereum novčanik MetaMask bio je offline 14. listopada na nekoliko sati u Appleovoj App Storeu, što je izazvalo zabrinutost oko njegovog uklanjanja. MetaMask tvrdi da ima preko 30 milijuna korisnika. Novčanik je povezan s nizom Web3 decentraliziranih aplikacija (DApps).

Dana 14. listopada pojavila su se izvješća da se aplikacija MetaMask više ne pojavljuje u App Storeu. Korisnici Applea također nisu mogli preuzeti aplikaciju s web stranice MetaMask.

Već od prije tim MetaMaska također je u svom tweetu upozorio korisnike da ne vjeruju sumnjivim aplikacijama:

Prema glasnogovorniku MetaMaska, problem nije povezan ni s jednim sigurnosnim incidentom ili zlonamjernom aktivnošću:
“Svjesni smo da MetaMask trenutno nije dostupan za preuzimanje na App Storeu. Ovaj problem nije povezan s bilo kakvom zlonamjernom aktivnošću. Naš predani tim marljivo radi na njegovom rješavanju što je brže moguće. Ono što je važno, ovo nije sigurnosni problem , a od strane korisnika nije potreban nikakav kompromis ili radnja. Osim toga, to nije povezano s funkcionalnošću aplikacije.”

Ovo se dogodilo usred rastućih opasnosti od lažnih MetaMask aplikacija koje kruže internetom što je rezultiralo brojnim iskorištavanjem računa. Među posljednjim žrtvama bio je i milijarder, vlasnik Dallas Mavericksa – Mark Cuban.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik