Solana skočila za 9% nakon najave prvog ETF-a u SAD-u

Share

Solana (SOL), peta najveća kriptovaluta na svijetu prema tržišnoj kapitalizaciji, doživjela je značajan porast cijene u posljednja 24 sata.

Kriptovaluta je skočila za 6,6% unutar jednog sata, a u posljednjem danu porasla je za gotovo 9%, dostigavši trenutnu cijenu tik ispod 150 dolara. Ovaj nagli rast cijene uslijedio je nakon objave u četvrtak ujutro o prijavi VanEcka za ETF povezan sa Solanom.

Kako je izvijestio Decrypt, VanEck, istaknuta investicijska tvrtka sa sjedištem u New Yorku, poznata po svojim proizvodima vezanim uz burzovne fondove (ETF), podnijela je registracijsku izjavu S-1 u četvrtak za svoj “VanEck Solana Trust.” Ovaj potez označava prvi javni pokušaj lansiranja spot ETF-a za Solanu (SOL) u Sjedinjenim Državama.

Tvrtka, koja već nudi spot Bitcoin ETF i Ethereum futures ETF, nedavno je podnijela obrazac 8-A za spot Ethereum ETF. Ovaj razvoj događaja dolazi nakon što je Komisija za vrijednosne papire (SEC) dala početna odobrenja za takve fondove vezane uz Ethereum, što je dovelo do nagađanja među analitičarima o sljedećem prikladnom kripto imovini za ETF. Mnogi stručnjaci su sugerirali da je ETF za Solanu logičan sljedeći korak.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik