Solana pogođena prethodno poznatom greškom

Share

Izvješće napisano od strane Anza-e, zaključilo je da je greška rezultirala beskonačnom petljom, što je uzrokovalo da se validatori zaustave na određenom bloku. Beskonačna petlja je vrsta pogreške koja se događa kada se uvjet za zaustavljanje petlje nikada ne ispuni, što uzrokuje da se izvršava neograničeno dugo. U kontekstu Solane mreže, takva greška unutar operacija validatora dovela bi do toga da ostanu zaglavljeni u kontinuiranom ciklusu pokušaja obrade istog bloka, čime bi se spriječilo potvrđivanje više transakcija na mreži.

Konkretno, Solanin JIT (Just-in-Time) kompilacijski cache naišao je na grešku, dovodeći do beskonačne petlje ponovnih kompilacija za neke starije programe, čime je monopolizirao resurse mreže i zaustavio operacije.

Kako bi se riješio ovaj problem, tim Solane je implementirao popravak u novoj verziji, adresirajući grešku i sprječavajući takve petlje.

Problem je “konzistentan s greškom koja je identificirana tijekom istrage nedavnog prekida rada Devnet-a i za koju se trebao uskoro implementirati patch.” Problem je prvi put prijavljen timu za sigurnost Solane u travnju 2022. godine.

“Ovaj popravak eliminira mogućnost stvaranja preduvjeta potrebnih za pokretanje greške, što je bilo jednostavnije rješenje. Potpuniji popravak bit će uključen s daljnjim poboljšanjima LoadedPrograms-a i dopušten da se stabilizira s redovnim ciklusom izdanja,” objasnio je izvještaj.

Izvor: Blockworks

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik