Solana i dalje snažna!

Unatoč propasti oko Solane koja traje u industriji od implozije FTX-a, mreža je i dalje jedna od najvećih mreža u industriji.

Share

Unatoč propasti oko Solane koja traje u industriji od implozije FTX-a, mreža je i dalje jedna od najvećih mreža u industriji. Nakon usporedbe s Ethereumom, postaje jasno da Solana lako doseže razinu druge najveće mreže na tržištu na nekoliko načina. U jednom od svojih najnovijih postova, Chris Burniske podijelio je iznenađujuće podatke i istaknuo činjenicu da je Solana do danas izvršio isto toliko NFT transakcija kao i Ethereum.

Ovako brojne transakcije povezane s NFT-om ne bi trebale toliko iznenaditi korisnike: još 2021. Solana je postala jedna od najpopularnijih mreža među kreatorima NFT-a zahvaljujući relativno jeftinim transakcijama i popularnosti mreža u prostoru.

S druge strane, naknade za Ethereum dosežu nepristojne razine: korisnici nisu imali drugog izbora nego platiti do 150 dolara po operaciji na mreži, čineći Ethereum praktički neupotrebljivim za većinu korisnika u industriji. Ista tendencija postala je relevantna za DeFi industriju.

Na početku bull run-a, većina decentraliziranih aplikacija radila je na Ethereumu. Ali kako je tržište bikova poraslo prema svom vrhuncu u studenom, količina decentraliziranih rješenja nagnula se prema alternativnim mrežama poput Solane ili Layer 2s, zbog razloga koji smo spomenuli gore: iznimno visoke naknade koje su mrežu učinile neupotrebljivom.

Izvor: U.today

Ostale vijesti: Što se dogodilo s Binanceom 11. prosinca?

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik