Solana bilježi rekordnih 30 milijuna mjesečnih korisnika

Share

Solana (SOL) se posljednjih tjedana suočava s turbulentnim vremenima, što je evidentno iz stalnog pada cijene na tržištu. Prema podacima s CoinMarketCap-a, “ubojica Ethereuma” bilježi pad od 6,36% na tjednoj ljestvici, čime je postao najveći gubitnik među prvih 10 tokena.

Ovaj pad cijene zanimljivo odražava širu negativnu izvedbu SOL-a, koji je u posljednjih mjesec dana izgubio 24,61% svoje vrijednosti. Međutim, usred ovog kaosa, Solana mreža postigla je značajan prekretnicu koja bi mogla izazvati uzbuđenje među investitorima.

U uzbudljivom razvoju za ljubitelje SOL-a, podaci s platforme za analitiku blockchaina Artemis pokazuju da je mreža postigla novi vrhunac od 30 milijuna aktivnih adresa (korisnika). Ovu je vijest u petak podijelio analitički račun SolanaFloor na platformi X (ranije poznatoj kao Twitter).

Nakon dostizanja granice od 25 milijuna korisnika u 2022. godini, Solana blockchain doživio je strm pad mjesečno aktivnih korisnika koji je dosegao najnižu točku od 5 milijuna u 2023. godini. Međutim, ova platforma za pametne ugovore postala je prilično privlačna u 2024. godini s konstantnim porastom mjesečnih korisnika tijekom cijele godine.

Značaj rasta mrežnih korisnika u kripto ekosustavu

U kripto ekosustavu, važnost rasta mrežnih korisnika proizlazi uglavnom iz indikacije rastućeg povjerenja tržišta od strane investitora, što je prilično važno s obzirom na trenutni pad cijene SOL-a. Za petu najveću kriptovalutu, ovaj porast aktivnih adresa vjerojatno je rezultat trenutne hype oko Solana meme coina – ekosustava vrijednog 5,65 milijardi dolara koji je investitorima omogućio postizanje nevjerojatnih profita u trgovanju.

Osim toga, povećanje mrežnih korisnika može također rezultirati većom likvidnošću, stabilnijom sigurnošću mreže i razvojem novih slučajeva upotrebe, što su sve važne značajke za privlačenje daljnjih investicija i povećanje vrijednosti tokena.

Izvor: Cryptonews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik