Sam Bankman-Friedu zaplijenjeno 700$ milijuna!

Savezni tužitelji Sjedinjenih Država zaplijenili su gotovo 700 milijuna dolara u gotovini i imovini povezanoj sa Samom Bankman-Friedom.

Aktualne kolumne

Savezni tužitelji Sjedinjenih Država zaplijenili su gotovo 700 milijuna dolara u gotovini i imovini povezanoj sa Samom Bankman-Friedom, osnivačem FTX-a.

U središtu zapljene je 55 milijuna dionica Robinhooda u vlasništvu Bankman-Frieda i Garyja Wanga, procijenjenih na više od 455 milijuna dolara. Vlasništvo nad dionicama osporavali su čak i kreditor BlockFi-a i FTX-a Yonathan Ben Shimon koji je položio svoja prava na njih. Federalci, na primjer, vjeruju da su kupljeni korištenjem navodno ukradenih sredstava klijenata FTX-a.

Izvješće CNBC-a identificiralo je tri računa FTX Digital Marketsa u Silvergate banci, koji su držali više od 6 milijuna dolara. Ta je imovina zaplijenjena oko 11. siječnja. Banka u ruralnoj državi Washington, Moonstone Bank, također je bila povezana s upravom FTX-a i držala je gotovo 50 milijuna dolara, koji su sada pod nadzorom američke vlade.

U nedavnoj izjavi, banka je rekla da će napustiti kripto prostor i umjesto toga će se vratiti svojoj “izvornoj misiji” kao banka zajednice.

Imovina je zaplijenjena s jednog broja računa Binance i dva Binance.US, ali federalci su bili škrti na riječima o vrijednostima. Više od 20 milijuna dolara držanih pod Emergent Fidelity Technologies također je podvrgnuto oduzimanju.

Glavni direktor za restrukturiranje FTX-a, John J. Ray III, zajedno s novom upravom, ušao je u trag milijardama dolara imovine povezane s kripto carstvom Bankman-Frieda u sklopu stečajnog postupka. Bivši glavni izvršni direktor izjasnio se nevinim po osam kaznenih prijava, uključujući prijevaru i kršenje zakona o financiranju kampanje, nakon izručenja Sjedinjenim Državama s Bahama.

Izvor: Cryptopotato

Posljednje objave