Robert Kiyosaki naziva BTC “prilikom za kupnju”!

Autor najprodavanije knjige Bogati otac, siromašan otac naveo je Bitcoin i dva druga komoditeta kao prilike za kupnju, napominjući da bi do siječnja moglo doći do pada američkog dolara.

Aktualne kolumne

Autor najprodavanije knjige Bogati otac, siromašan otac, Robert Kiyosaki naveo je Bitcoin i dva druga komoditeta kao prilike za kupnju, napominjući da bi do siječnja moglo doći do pada američkog dolara.

Robert Kiyosaki, biznismen i autor bestselera Bogati otac, siromašni otac, nazvao je Bitcoin (BTC), srebro i zlato “prilikama za kupnju” usred jačanja američkog dolara i kontinuiranog povećanja kamatnih stopa.

U objavi na Twitteru od 2. listopada za svojih 2,1 milijuna pratitelja, Kiyosaki je primijetio da će cijene triju komoditeta — koje se ponekad nazivaju “sigurnim” imovinama- nastaviti padati kako američki dolar jača, dokazujući svoju vrijednost jednom kada FED snizi kamatne stope.

U postu dan ranije Kiyosaki je predvidio da bi se ovo moglo dogoditi već u siječnju 2023., što bi dovelo do “kraha” američkog dolara na isti način kao nedavno kolaps britanske funte.

“Hoće li američki dolar slijediti englesku funtu? Vjerujem da hoće. Vjerujem da će se američki dolar srušiti do siječnja 2023. nakon što se Fed okrene”, rekao je Kiyosaki, dodajući da “neće biti žrtva jebenog FED-a.”

Od svibnja 2020., Kiyosaki je bio zagovornik vrste imovine kojima FED ne može izravno manipulirati, nakon što je jednom upozorio ulagače da “nabave Bitcoin i spase se” nakon Fedovih trenutnih epizoda masovnog tiskanja novca kao odgovor na pandemiju COVID-19.

Zanimljivo, Kiyosakijeva naklonost prema Bitcoinu ostaje unatoč tome što ne vjeruje da ima ikakve vrijednosti, rekao je u nedavnom intervjuu o knjizi “Bogati tata, siromašan tata”. Čini se da autor ponovno stoji iza Bitcoina u svom najnovijem tvitu, napominjući:

“Kada FED spusti kamatne stope kao što je upravo učinila Engleska, vi ćete se smiješiti dok će drugi plakati.”

Robert Kiyosaki

U rujanskom pismu upućenom svojim pretplatnicima na mailu, Kiyosaki je naglasio potrebu za ulaganjem u digitalnu imovinu sada kako bi se dugoročno ostvarili ogromni povrati:

“Nije dovoljno ŽELJETI ući u kripto, Sada je vrijeme kada MORATE ući u kripto, prije najvećeg ekonomskog pada u povijesti.”

Američki dolar je postupno jačao u odnosu na druge glavne globalne valute tijekom prošle godine, s padom GBP/USD, eura/USD i japanskog jena/USD za 18,24%, 15,54%, odnosno 23,33%, prema Trading Economics.

U isto vrijeme, Fed-ovo povećanje kamatne stope, zajedno s jačanjem USD-a, koincidiralo je s padom tržišne kapitalizacije kripto valuta od 55% u posljednjih 12 mjeseci.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: Helium (HNT) se prebacuje na Solanu!

Posljednje objave