Prihodi Coinbasea pali za gotovo 50%!

Kriptotržište nastavlja izražavati sve veći pad vrijednosti većine imovine, posebice Coinbasea.

Aktualne kolumne

Kriptotržište nastavlja izražavati sve veći pad vrijednosti većine imovine, posebice Coinbasea. Također, intenzivan medvjeđi trend stvara strože uvjete za gotovo sve tvrtke. Ukupni učinak rezultira nepovoljnim izvješćima o uspješnosti poduzeća.

Nedavno je Coinbase, najistaknutija američka kripto burza, objavila svoje izvješće za treći kvartal 2022. Međutim, podaci o njezinim prihodima nisu impresivni. Osim toga, burza je nedavno objavila svoje izvješće za treći kvartal, koje nije ispunilo očekivanja većine analitičara.

Prema podacima, prihodi Coinbasea pali su za 50% u odnosu na prošlogodišnju vrijednost zbog fluktuacija u trgovačkim aktivnostima. Stoga je tvrtka izgubila oko 545 milijuna dolara u usporedbi s dobitkom od 406 milijuna dolara za treće tromjesečje 2021.

Coinbase je pisao svojim dioničarima u vezi s padom prihoda. Istaknuo je da su nepovoljni makroekonomski uvjeti i sve manje kripto tržište stvorili negativan stav za tvrtku. Stoga je obujam trgovanja tvrtke drastično pao, što je dovelo do pada prihoda.

Obično burza dobiva oko 90% svoje dobiti od svojih transakcijskih naknada, što je više od prosjeka industrije. No, medvjeđe kripto tržište ne pomaže njegovoj aktivnosti.

U pojedinostima izvješća tvrtke prihod od transakcija u trećem kvartalu iznosi 366 milijuna dolara. To ukazuje na pad od oko 44% u odnosu na drugi kvartal. No zabilježio je skok od 43% u prihodima od pretplata i usluga jer je vrijednost dosegla 211 milijuna dolara. Kao rezultat toga, ukupni prihod za treće tromjesečje pao je za 28% u odnosu na drugo tromjesečje 2021.

Izvor: Tradingview

Obujam trgovanja pao je za 27% na 159 milijardi dolara u odnosu na 217 milijardi dolara u prošlom kvartalu. Ethereum je pokazao veću izvedbu od Bitcoina. Pridonosi 33% ukupnog volumena trgovanja tvrtke u tom razdoblju, dok Bitcoin čini 31%.

Osim toga, baza korisnika Coinbasea opada. Tijekom tromjesečja tvrtka je zabilježila oko 8,5 milijuna mjesečnih transakcijskih korisnika (MTU) u odnosu na 9 milijuna i 9,2 u Q2 i Q1, redom.

Izvor: Newsbtc

Ostale vijesti: Zašto banke troše 56 puta više energije od Bitcoina!

Posljednje objave