Zašto banke troše 56 puta više energije od Bitcoina!

“Bitcoin koristi 0,05% svjetske potrošnje energije. Bankarstvo koristi 56 puta više energije od Bitcoina”, rekao je za Cointelegraph Michel Khazzaka.

Aktualne kolumne

“Bitcoin koristi 0,05% svjetske potrošnje energije. Bankarstvo koristi 56 puta više energije od Bitcoina”, rekao je za Cointelegraph Michel Khazzaka, inženjer kibernetičke sigurnosti i kriptograf.

Izvor: https://immigrantinvest.com/

Sljedeći put kada Bitcoin dođe na metu kritika zbog potrošnje energije, zapamtite ovu statistiku. Bankarska industrija koristi najmanje 56 puta više energije. To kaže kriptograf i osnivač Valuechaina, Michel Khazzaka:

“Ne kažem da koristi manje ili jednako, samo znajte da koristi 56 puta više od Bitcoina.”

Statistika, koju je prvi podijelio Michel Khazzaka u ljeto, izazvala je komešanje u Bitcoin i široj kripto zajednici. Svoje je procjene objavio u izvješću Valuechaina, tvrtke koju je osnovao kako bi istražio svijet kripto plaćanja.

U ekskluzivnom intervjuu za Cointelegraph Crypto Story, Khazzaka govori gledateljima kroz opsežno istraživanje koje je dovelo do upečatljivih zaključaka. Ukratko, Bitcoin možda i nije toliko loš za okoliš kako misle ljudi u mainstream medijima.

Khazzaka, koji opisuje Bitcoin kao “novac s pamćenjem”, nastojao je opovrgnuti tvrdnju da je Bitcoin gori za okoliš od fiat novca. Proveo je četiri godine mučeći se, skupljajući podatke i drobeći brojke. Izradio je model ili procjenu kako bi razumio koliko energije bankarska industrija troši.

Govoreći iz svog doma u Parizu, Khazzaka je za Cointelegraph rekao da je za izračune pogledao vrijeme putovanja na posao, podatkovne centre, servere, pa čak i bankomate. Međutim, nije uzeo u obzir energiju uloženu u „banke, zgrade ili bankomate; proizvoditi donositi metal itd.

On uspoređuje Bitcoin s putovanjem u svemir, objašnjavajući da čak i ako ljudima nije stalo do odlaska na Mjesec, to je pravo – “Čak i pokušava potrošiti više energije od automobila.”

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti s portala: Kripto tržište u porastu!

Posljednje objave