Pregled kriptoindustrije: 6. veljače – 13. veljače

Share

 • U potrazi za većom transparentnošću i sigurnošću tržišta, američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) konačno je donijela pravilo koje definiše ko se smatra “trgovcem” u kriptoindustriji. Ovim pravilom, osobe ili entiteti koji imaju ili kontroliraju manje od 50 milijuna dolara u imovini bit će izuzeti iz regulacije.
 • FTX, jedna od vodećih platformi za trgovanje kriptovalutama, podnosi zahtjev za prodaju svoje podružnice koju je nedavno akvizirao. Iako su je stekli za 10 milijuna dolara, planiraju je prodati tvrtki CoinList za znatno manju cifru od 500.000 dolara.
 • TradeStation Crypto Inc. pristaje platiti kaznu od 3 milijuna dolara SEC-u kako bi okončali istragu o svojim poslovnim praksama. Ovaj događaj naglašava sve veći nadzor i regulaciju nad kriptotržištima od strane američkih vlasti.
 • Najavljuje se nadogradnja Dencuna, koja će biti implementirana 13. ožujka, a donijet će značajne promjene na Ethereum glavnoj mreži. Očekuje se uvođenje novih funkcionalnosti pod nazivom ‘blobovi’, što bi moglo imati širok utjecaj na ekosistem.
 • ERC404, inovativni hibrid između NFT-a (ne-zamjenjivih tokena) i kriptovaluta, već je ostvario izniman uspjeh na tržištu, generirajući impresivnih 87 milijuna dolara u trgovanju. Ovo pokazuje rastuću popularnost NFT-a i razvoj novih modela poslovanja unutar kriptoindustrije.
 • Ethereum Foundation najavljuje novi krug akademskih grantova, s ukupno dostupnih 1 milijun dolara za podršku istraživačima i razvoju na Ethereum platformi. Ovaj potez naglašava važnost ulaganja u edukaciju i istraživanje u kripto svijetu.
 • Farcaster, protokol za interoperabilnost između različitih blockchain mreža, bilježi značajan porast prihoda tijekom drugog vala pažnje prema DeFi (decentralizirane financije) protokolima. To ukazuje na rastuću potražnju za uslugama koje omogućuju povezivanje različitih blockchain ekosistema.
 • Frax, stabilna kriptovaluta koja se temelji na algoritmu, lansira svoju Layer 2 (L2) mrežu pod nazivom Fraxtal, zajedno s partner aplikacijama. Ovo je još jedan korak prema skaliranju i poboljšanju performansi Ethereum mreže.
 • BitGo, priznati pružatelj kripto usluga, istražuje mogućnost pokretanja segmenta tokenizacije stvarne imovine (RWA) putem akvizicije drugih kompanija. Ovaj potez naglašava interes za integraciju tradicionalnih financijskih instrumenata s kriptoekosistemom.
 • Tapioca DAO, decentralizirana autonomna organizacija, predstavlja novi token $TAP, što dodaje još jedan element raznolikosti u kripto tržište.
 • Herodotus i StarkWare, vodeći u razvoju skalabilnih rješenja za blockchain, zajednički predstavljaju “Cairo verifier”, alat namijenjen skaliranju Layer 3 (L3) aplikacija na StarkNet-u, što bi moglo značajno unaprijediti performanse i skalabilnost ove platforme.
 • Wormhole, platforma za interoperabilnost između različitih blockchain mreža, otkriva detalje svoje tokenomike, što pruža uvid u ekonomski model platforme i potiče interes zajednice.
 • Citrea, prvi Bitcoin ZK rollup, objavljuje svoje planove za unapređenje sigurnosti i skalabilnosti Bitcoin mreže putem tehnologije Zero-Knowledge (ZK), što bi moglo donijeti značajne promjene u načinu funkcioniranja ovog blockchaina.
 • POAP Collections, nova funkcionalnost na platformi POAP (Proof of Attendance Protocol), omogućava korisnicima da kreiraju i upravljaju grupama svojih POAP tokena, što dodaje dodatnu fleksibilnost i mogućnosti korištenja ove platforme.
 • Kain Warwick, osnivač Synthetix-a, objavljuje planove za daljnji razvoj i unapređenje ove decentralizirane financijske platforme kroz 2024. godinu, što pruža uvid u buduće smjerove razvoja ovog projekta.
 • Jupiter, decentralizirana berza (DEX) koja radi na Solana blockchain mreži, objavljuje popis kandidata za sljedeće lansiranje tokena putem svoje platforme, što ukazuje na aktivnosti u razvoju novih projekata unutar Solana ekosistema.
 • U Brazilu, tvrtka Ramp uvodi novu uslugu registracije bez potrebe za identifikacijom kako bi privukla više klijenata u kriptoindustriju, ističući potrebu za jednostavnijim i bržim pristupom kriptovalutama.
 • Superform, platforma za trgovinu kriptovalutama i ostvarivanje prinosa, koja je osnovana od strane bivših investitora BlockTower-a, uspješno prikuplja 6,5 milijuna dolara investicija, što pokazuje interes investitora za razvoj ovakvih platformi.
 • Bain Capital Crypto, investicijska firma, predvodi investiciju od 5,2 milijuna dolara u DEX aggregator Flood, naglašavajući povjerenje u razvoj i rast Ethereum ekosistema te potencijal za stvaranje vrijednosti kroz ovakve investicije.
Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik