Platforma za NFT na Solani skočila za 30% ovog tjedna

Share

Metaplex (MPLX), nativni token platforme za nezamjenjive tokene (NFT) bazirane na Solani, ostvario je značajan rast od gotovo 30% ovog tjedna, usprkos općoj stagnaciji na tržištu kriptovaluta.

Ova platforma, koja ima za cilj olakšati kreiranje, prodaju i upravljanje NFT-ovima, privukla je pozornost zbog intenzivne aktivnosti na svom blockchainu.

Podaci objavljeni na društvenoj mreži X pokazuju da je tijekom svibnja zabilježeno 834.000 jedinstvenih novčanika koji su izravno sudjelovali u transakcijama s Metaplexovim protokolom, što je najviša mjesečna brojka u povijesti projekta. Dodatno, prošlog mjeseca je 3,1 milijun novih korisnika prikupilo digitalne aktivne stvorene kroz Metaplexov projekt.

Osim rasta korisničke aktivnosti, Metaplex je zabilježio značajan porast razvojnih aktivnosti. Prema podacima kripto analitičke platforme Santiment, projekt je u posljednjih 30 dana rangiran treći među svim NFT povezanim protokolima prema broju značajnih događaja na GitHubu, s ukupno 23.07 događaja. Ispred njega su samo layer-1 permissionless blockchain Flow (FLOW) i Ethereum (ETH) bazirana platforma za virtualnu stvarnost Decentraland (MANA).

Santiment naglašava da ne uključuje rutinske nadogradnje te koristi naprednu metodologiju za prikupljanje podataka o GitHub događajima.

Trenutno, MPLX, nativni token Metaplexa, trguje se po cijeni od $0.342, što predstavlja porast s $0.264 prije tjedan dana. Unatoč pozitivnom trendu, ovaj kripto asset, rangiran kao 294. na ljestvici, zabilježio je blagi pad u petak, s više od 5% pada u roku od 24 sata.

Izvor: DailyHodl

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik