PayPal predstavio PYUSD na Solani

Share

Na jednom od najvećih i naj utjecajnih događaja „Consensus 2024“ koji okuplja sve strane iz svijeta blockchain industrije, te Web3 zajednice, PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL) objavio je da je PayPal USD (PYUSD) sada dostupan na Solana blockchainu, što čini PayPalov stablecoin bržim i jeftinijim za korištenje. Dostupnost PYUSD-a na Solani korisnicima pruža mogućnost izbora između više blockchainova, omogućujući im veću fleksibilnost i kontrolu.

Solana blockchain poznata je po obradi velikog broja transakcija velikom brzinom uz izuzetno niske troškove, što je čini pogodnom za komercijalne primjene. Prema podacima s platforme za analizu blockchaina Artemis, Solana je najčešće korištena blockchain mreža za prijenos stablecoina i idealna je za korištenje PYUSD-a u platnim transakcijama.

Jose Fernandez da Ponte, viši potpredsjednik PayPalove grupe za blockchain, kriptovalute i digitalne valute, izjavio je da je PayPal više od 25 godina predvodnik digitalne trgovine, pružajući pouzdano iskustvo između potrošača i trgovaca diljem svijeta. PYUSD je stvoren s namjerom da ponovno revolucionira trgovinu omogućavajući brzu, jednostavnu i jeftinu metodu plaćanja za novu fazu digitalne ekonomije. Dostupnost PYUSD-a na Solana blockchainu podržava ovaj cilj omogućavajući stabilnu digitalnu valutu dizajniranu za trgovinu i plaćanja.

Sheraz Shere, generalni direktor za plaćanja u Solana Foundation, naglasio je da brzina i skalabilnost Solana mreže čine je idealnom za nova rješenja plaćanja koja su dostupna, ekonomična i trenutna. Nastavak usvajanja od strane industrijskih sudionika poput PayPala pomaže ostvariti sljedeću generaciju fintech inovacija.

Jednostavno iskustvo korištenja PayPal i Venmo novčanika prikazuje PYUSD kao jedinstveni saldo bez obzira na blockchain. Korisnici mogu odabrati slanje PYUSD-a putem Ethereum ili Solana mreže kada šalju na vanjske novčanike. Osim PayPal i Venmo novčanika, Crypto.com, Phantom i Paxos su prva mjesta gdje se može kupiti PYUSD na Solani, omogućujući jednostavan prijelaz između fiat valute i kriptovaluta za korisnike i tvrtke.

Izvor: Solana

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik