Ove korporacije su smanjile radnu snagu zbog crypto zime!

Bila je ovo prilično teška godina za kripto zaposlenike jer su gotovo sve velike tvrtke u industriji smanjile svoju radnu snagu od travnja.

Aktualne kolumne

Bila je ovo prilično teška godina za kripto zaposlenike jer su gotovo sve velike tvrtke u industriji smanjile svoju radnu snagu od travnja.

Nakon kripto zime, koja je izbrisala milijarde dolara iz industrije nakon prošlogodišnjeg uspona na najvišu razinu svih vremena, mnoge su tvrtke značajno smanjile broj zaposlenih u posljednjih nekoliko mjeseci kako bi smanjile operativne troškove.

Ovo možda i nije iznenađenje zbog utjecaja medvjeđeg tržišta, koje je natjeralo nekoliko velikih tvrtki, uključujući Three Arrows Capital (3AC), Voyager Digital i Celsius Network, u stečaj.

Dok su se neke tvrtke borile da prebrode oluju kako bi održale svoje poslovanje, druge su morale poduzeti drastične mjere kako bi održale svoje poslovanje.

Masovna otpuštanja započela su s burzom kripto derivata BitMEX u travnju prije katastrofalnog kolapsa TerraUST-a i njegovog sestrinskog tokena, LUNA, u pripremi za sljedeću fazu poslovanja.

Izvor: moneycontrol.com

BitMEX je u to vrijeme otpustio oko 25% svojih zaposlenika, a ranije ovog mjeseca kompanija je otpustila još 30% svoje radne snage.

U svibnju je argentinska kripto mjenjačnica Buenbi ostavila bez posla 45% svog osoblja. Iako tvrtka nije otkrila broj pogođenih zaposlenika, izvršni direktor Federico Ogue istaknuo je da je odluka proizašla iz Buenbijevih planova da redefinira svoju poslovnu strategiju zbog globalne financijske krize.

Istog mjeseca Bitso, jedna od vodećih burzi u Latinskoj Americi, otpustila je 80 svojih zaposlenika. Tvrtka je rekla da je smanjenje proizašlo iz potrebe za restrukturiranjem svoje strategije za stjecanje potrebnih vještina za napredovanje poslovanja.

Lipanj je bio jedan od najtužnijih mjeseci za kripto zaposlenike. Dana 2. lipnja, kripto mjenjačnica Gemini tiho je otpustila 10% svoje radne snage zbog tržišne krize.

Tvrtka, koju vode blizanci Winklevoss Tyler i Cameroon, ponudila je pogođenim zaposlenicima otpremninu koja je uključivala zdravstvenu skrb i paket za odvajanje.

Istog mjeseca velike kripto burze kao što su Coinbase, CryptoCom, Bybit, Bitpanda, Banxa, 2TM, BitOasis, Houbi Global i Vauld otpustile su desetke zaposlenika.

Srpanj je započeo s izvješćima o stečajnom kriptovalutu Celsius Network koji je otpustio 150 radnih mjesta u sklopu svojih planova restrukturiranja. Kao i lipanj, u mjesecu je došlo do velikog smanjenja broja radnih mjesta u nekoliko velikih kompanija, uključujući OpenSea, BlockchainCom i CoinFLEX.

Trend je usporen u kolovozu, jer su samo tri velike tvrtke smanjile broj zaposlenih. Kripto brokerska kuća Genesis otpustila je 260 zaposlenika, što predstavlja 20% njezine radne snage; Bitcoin rudar Core Scientific smanjio je 10%, a kripto-frendly investicijska aplikacija Robinhood ukinula je čak 780 radnih mjesta, oko 23% svojih globalnih zaposlenika.

U rujnu je tvrtka Stakefish usmjerena na kripto smanjila broj zaposlenih za 25% nakon spajanja Ethereuma. Tvrtka za financijske usluge TrueLayer također se pridružila trendu otpuštanjem 10% svog osoblja, a slijedi je 2TM u drugom krugu smanjenja radnih mjesta.

Prošlog mjeseca indijska kripto mjenjačnica WazirX smanjila je 40% svog broja zaposlenih, s otpuštanjem oko 40 do 50 zaposlenika.

CryptoCom je također proveo drugi krug smanjenja radnih mjesta u listopadu, s dodatnih 200 zaposlenika koji su razriješeni svojih dužnosti u tvrtki. Ubrzo nakon toga, tvrtka za kripto trgovanje NYDIG pridružila se trendu, otpustivši otprilike 30% svog osoblja.

Sa samo četiri dana u studenom, tri kripto tvrtke – Dapper Labs, BitMEX i Digital Currency Group – već su smanjile svoju radnu snagu.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: Zašto banke troše 56 puta više energije od Bitcoina!

Posljednje objave