Krugman: Kriptoera se bliži kraju!

Paul Krugman naglašava da se kripto susreće sa beskrajnom krizom.

Aktualne kolumne

  • Paul Krugman naglašava da se kripto susreće sa beskrajnom krizom
  • Krugman nije uspio do sada implementirati blockchain industriju uspješno

Po mišljenju Paul Krugmana, blockchain tehnologija nema smisla.

Profesor ekonomije je napisao da tržište trenutno ne proživljava kripto zimu, već Fimbulwinter. Fimbulwinter se poziva na nordijsku mitologiju, opisujući “beskonačnu zimu” koja prethodi smaku svijeta. U ovom slučaju, sugerirao je da će ova zima značiti propast kripto industrije.

Prema Krugmanu, izvorni argument da će Bitcoin ukloniti potrebu za povjerenjem tek se trebao dogoditi. To je zato što banke rijetko kradu sredstva klijenata, a kripto institucije će vjerojatnije biti osjetljive na iskušenja i ekstremnu inflaciju.

Dobitnik Nobelove nagrade također se usprotivio ideji da će kriptovalute i blockchain tehnologija jamčiti jeftinije transakcije rekavši da se to tek treba dogoditi.

Izvor: Twitter

Paul Krugman naveo je nekoliko neuspjelih pokušaja korištenja blockchain tehnologije za rješavanje problema iz stvarnog života. To je uključivalo napor australske burze da koristi blockchain za kliring i namiru trgovine koji je otkazan dva tjedna kasnije uz otpis gubitaka od 168 milijuna dolara.

U međuvremenu, Krugman vjeruje da je blockchain tehnologija postala poznata zbog političkih ideologija. Prema njegovim riječima, prostor su gurnuli oni koji nemaju povjerenja u banke, romantiku visoke tehnologije, strah od propuštanja i nerazumljivost same kripto.

Ovo nije prvi put da je Krugman predvidio kraj kriptovalute. U siječnju je kritizirao tvrtke koje su uskočile u kriptovalutu i ustvrdile da Bitcoin nema legitimne korisnike.

Izvor: Beincrypto

Ostale vijesti: Prebačeno 1,8 trilijuna Shiba Inu!

Posljednje objave