Još jedan veliki korak za Cardano!

Prema podacima Githuba koje se tiču Cardano nadogradnje, Cardano node 1.35.3 je pušten u rad.

Aktualne kolumne

Prema podacima Githuba koje se tiču Cardano nadogradnje, Cardano node 1.35.3 je pušten u rad.

Kako je izvijestio U.Today, osnivač Cardana Charles Hoskinson, dok je davao kratke komentare o Vasilu, spomenuo je novi čvor v.1.35.3 kao vjerojatnog kandidata za hard fork. Hoskinson je također dodao da “ne predviđa daljnja odgađanja osim ako se ne otkrije nešto novo”.

Izvor: Twitter

Kao što je navedeno u bilješkama razvojnog programera:

“Čvor 1.35.3 popravlja neke važne probleme s prethodnim verzijama čvora i pruža neka CLI poboljšanja. Čvor pruža pune mogućnosti Vasil ere.”

Nakon najave hard forka testneta, razvoj je napredovao s početnim čvorom v.1.35.0. IOG timovi su prešli na rad na čvorovima v.1.35.1 i v.1.35.2 nakon što su pronađene greške. Krajem srpnja, tijekom događaja Cardano 360, Kevin Hammond, IOG-ov tehnički menadžer, izjavio je da bi moglo doći do još nekoliko tjedana odgode bez navođenja konkretnog datuma za puštanje. To je, kaže, bilo neophodno radi daljnjeg testiranja i osiguravanja neometanog procesa.

Dugo očekivani “Vasil hard fork” ostaje jedno od najznačajnijih ažuriranja za Cardano do danas. To je zato što se Vasil nada donijeti značajna poboljšanja Cardanu i njegovim Plutus pametnim ugovorima.

Izvor: Twitter

Vasilov hard fork omogućit će bržu generaciju blokova i povećanu skalabilnost za Cardanove decentralizirane aplikacije (DApps) nakon što bude gotov na glavnoj mreži. Tvrtka koja je stvorila Cardano, Input-Output HK (IOHK), naveo je u tweetu u nedjelju da će osim poboljšanja performansi, programeri vidjeti “znatno povećane performanse i učinkovitost skripte” i smanjene troškove.

Ova nadogradnja bi mogla i izravno utjecati na cijenu ADA-e, ali to nam još preostaje da konkretno vidimo.

Izvor: U.today

Pročitajte s portala: Zašto će 15.9. biti povijesni dan?

Posljednje objave