EU regulator nastavlja adopciju MiCA!

Share

Prema ESMA-i, regulacija MiCA zahtijeva da regulator razvije i regulatorne tehničke standarde (RTS) i provedbene tehničke standarde (ITS).

Ovo je prvi konzultacijski dokument koji je regulator objavio za MiCA i sadrži detalje o sedam prijedloga – pet su nacrti RTS-a, dok su dva ITS-a.

Konkretno, zahtjevi RTS-a uključuju obavijest financijskih pružatelja ako planiraju ponuditi usluge kripto imovine; regulatorno odobrenje za pružatelje usluga digitalne imovine; i pružatelji usluga kripto-imovine (CASP) rješavaju pritužbe korisnika. Nacrt također pokriva otkrivanje sukoba interesa.

U pogledu zahtjeva za odvajanjem sredstava i imovine klijenata, regulator ukazuje na članak 62. stavak 2. točka (k) MiCA. Prema njemu, podnositelji CASP zahtjeva dužni su osigurati da je to tako, uz opis kako se to radi.

Izvor: Twitter

Verena Ross:
“Ovaj prvi konzultacijski paket važna je prekretnica za ESMA-u u provedbi okvira MiCA. Pretvara našu ambiciju da postavimo visoke regulatorne standarde u EU za aktivnosti povezane s kripto imovinom u konkretne zahtjeve. Odlučni smo osigurati da subjekti uključeni u aktivnosti povezane s kripto imovinom shvate da EU nije mjesto za kupnju na forumu. Također želimo podsjetiti potrošače da, čak i uz implementaciju MiCA-e, neće postojati nešto poput sigurne kripto imovine.”

Izvor: Coinjournal

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik