Ethereum nadmašio 4,000$

Share

Ethereum je postigao značajan uspjeh, dosegnuvši svoju najvišu razinu cijene od prosinca 2021. godine, dosegnuvši 4.012 dolara. Ovaj značajan skok dogodio se neposredno prije dugo očekivanog ažuriranja Merge u Proof-of-Stake (PoS) unutar altcoin zajednice, što je izazvalo uzbuđenje i iščekivanje među vlasnicima Ethereuma.

Porast cijene Ethereuma iznad 4.000 dolara na glavnim burzama kriptovaluta poput Coinbasea i Binancea rezultirao je značajnom aktivnošću na tržištu altcoina. Ovaj povratak iznad razina viđenih krajem 2021. godine pokazuje snažnu izvedbu Ethereuma.

Prijelaz Ethereuma s Proof-of-Work (PoW) na Proof-of-Stake (PoS) označio je značajan razvojni korak poznat kao Merge. Sljedeći važan korak je uvođenje proto-dankshardinga s EIP-4844, dio nadolazećeg Dencun Hard Forkea zakazanog za 13. ožujka. Ovaj napredak smatra se ključnim za učinak Ethereuma kao skalabilnijeg i učinkovitijeg blockchaina.

Nedavni podaci pokazuju da je otprilike pola milijarde dolara vrijednosti Ethera spaljeno u posljednjih trideset dana. Ovo smanjenje u opskrbi Etherom smanjuje prodajni pritisak na platformi, što se smatra pozitivnim razvojem za vlasnike ETH-a.

Tehnički pokazatelji sugeriraju da Ethereum podiže svoje cijene crpeći podršku iz nedavnih skokova na tržištu altcoina. Cilj od 5.000 dolara, blizu vrhunca od 4.936 dolara viđenog u prosincu 2021. godine, postaje sve izraženiji. Pokazatelji poput kretanja konvergencije/divergencije pokretnog prosjeka (MACD) i impresivnog oscilatora (AO) podržavaju uzlazni trend Ethereuma i sugeriraju da bi altcoin mogao doseći još veće vrijednosti.

Međutim, ako cijene padnu ispod 38,2% Fibonacci retracement razine s dnevnim zatvaranjem svijeće na razini od 3.307 dolara, ovaj bullish scenarij mogao bi biti poništen. U tom slučaju, mogao bi se očekivati povratak na psihološki značajnu razinu podrške od 3.000 dolara.

Još jedno važno pitanje je hoće li se Ethereum klasificirati kao sigurnosna ili nesigurnosna imovina. Kako ističe odvjetnik Jake Chervinsky, malo je vjerojatno da će SEC klasificirati Ethereum kao sigurnost, jer bi to moglo dovesti do sukoba s nadležnošću Komisije za trgovinu robama u budućnosti. Međutim, definiranje Ethereuma od strane Komisije za trgovinu robama kao robe moglo bi smanjiti rizik od sukoba između ove dvije agencije.

Ključni ishod ove situacije je hoće li SEC odobriti Spot Ethereum ETF u svibnju. Odobrenje takvog ETF-a moglo bi biti značajan pokretač za vlasnike Ethereuma, privlačeći institucionalni kapital i dodatno jačajući poziciju Ethereuma kao drugog najvećeg imovinskog dobra po tržišnoj vrijednosti.

Izvor: Cointurk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik