ETH Dosegnuo novi vrhunac dok se BTC oporavlja

Share

Ethereum (ETH) dosegnuo je novi vrhunac za godinu, dosegnuvši vrijednost od 3.900 dolara, što nije viđeno od siječnja 2021. Ovaj rast privukao je pažnju ulagača prema drugoj najvećoj kriptovaluti prema tržišnoj kapitalizaciji, posebno jer je Bitcoin (BTC) doživio oštar pad s nedavnog najvišeg postignuća.

Trenutno je vrijednost BTC-a 67.150 dolara, a pokazao je otpornost u oporavku nakon turbulentnog povlačenja, tijekom kojeg je cijena naglo pala ispod 61.000 dolara nakon što je dosegnula povijesni vrhunac iznad 68.750 dolara. Agregirani podaci o cijenama s CoinGeckoa ilustriraju ovu volatilnu putanju.

Povlačenje cijene Bitcoina prouzročilo je oko 1,2 milijarde dolara u likvidacijama širom sektora kriptovaluta u roku od 24 sata, kako je izvijestio CoinGlass. Važno je napomenuti da se ova pojava podudarila s rekordnim statistikama za dnevni volumen i prilive u spot Bitcoin ETF-ovima, označavajući 10 milijardi dolara i 648,4 milijuna dolara, redom.

Tijekom proteklog tjedna, Ethereum je porastao za 10,5%, nadmašivši tjedni rast Bitcoina od 7%. Nadalje, drugi prominentni digitalni asseti pokazali su značajan rast tijekom ovog razdoblja, pri čemu su Solana (SOL) i Polkadot (DOT) porasli za 11% i 16,5%, dok je Uniswap (UNI) zabilježio impresivan rast od 42,7%.

U međuvremenu, fenomen uzbuđenja oko memecoina nastavlja se bez prekida, s Dogwifhatom (WIF) koji bilježi značajan rast od 62% u roku od 24 sata, čime je tržišnu kapitalizaciju katapultirao iznad 2 milijarde dolara po prvi put. SHIB, WIF, FLOKI, PEPE i BONK rangiraju se među prvih pet izvođača u proteklom tjednu unutar top 100 tržišta, hvaleći se zadivljujućim dobitcima u rasponu od 93% do 198%.

Izvor: TheDefiant

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik