Drugi ETH Belgrade se održava ovog lipnja

Share

Nakon velikog uspjeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade održat će se od 3. do 5. lipnja 2024. Kao i prethodne godine, konferencija će se održati u MTS Dvorani u Beogradu, ranije poznatoj kao Dom sindikata. Uz ETH Belgrade, održat će se i drugo izdanje ETH Belgrade hackathona, od 31. svibnja do 2. lipnja, čija će lokacija biti naknadno objavljena. Oba događaja predstavljaju ključne dijelove Belgrade Blockchain Weeka, koji traje od 1. do 9. lipnja 2024. i unutar kojeg će biti organizirano 30 neovisnih događaja.

S više od 700 sudionika, oko 100 govornika, 100 hackera, 17 sponzora i 24 popratna događaja, prvi ETH Belgrade ocijenjen je kao izuzetno uspješan, ističući se kao centar okupljanja Ethereum zajednice u jugoistočnoj Europi.

Iščekujući još uspješnije izdanje, ovogodišnja konferencija već je predstavila prvi val govornika, uključujući istaknute ličnosti iz ekosustava, među kojima su John Lilic (Telos Foundation), Solange Guerios (Chainlink), Jelena Đurić (Noble), Kenny White (Shell Protocol), Simon Emanuel Schmid (The Graph) i mnogi drugi. Na samom vrhu liste sponzora nalaze se dva lokalno poznata i globalno utjecajna tima: Tenderly i DeFi Saver.

Njihova ogromna podrška omogućuje uspjeh i visoku kvalitetu konferencije. U cilju poboljšanja iskustva posjetitelja, ETH Belgrade je sklopio partnerstvo s web3mine, kao i s kripto investitorom Johnom Lilicem i njegovim novim timom, Fondacijom Telos, formirajući tim supersponzora. Osim njih, listu sponzora ETH Belgrade konferencije i hackathona čine i druge respektabilne blockchain kompanije i protokoli: Chainlink, Block Analitica, LI.FI, Lido, Ethernal, a očekuje se pridruživanje još timova do samog početka događaja.

Očekuje se da događaj privuče preko 1000 gostiju iz cijelog svijeta. Pokrivajući tehničke i poslovne aspekte Ethereum ekosustava, ETH Belgrade će ugostiti istaknute stručnjake iz Web3 svijeta, lidere, inženjere i investitore. Sudionici će imati priliku aktivno sudjelovati u radionicama, sesijama posvećenim startupovima, kao i na raznim manjim, ali vrijednim događajima tijekom Belgrade Blockchain Weeka. Prije svega, ETH Belgrade se izdvaja kao ključno mjesto za susret umova koji sudjeluju u razvoju Ethereum ekosustava i onih koji istražuju potencijal i mogućnosti koje pruža ovaj veliki blockchain ekosustav. Hackathon ima ključnu ulogu, pri čemu organizatori očekuju veći nagradni fond i inovativnije ideje za projekte u odnosu na prošlu godinu. Tijekom proteklog desetljeća, Srbija se istaknula kao ključna točka na karti Web3 svijeta, s više od 50 kompanija koje potječu s ovih prostora.

Svjetski priznate Web3 kompanije i platforme poput DeFi Savera i Tenderlyja razvijaju se upravo u Beogradu. “Između Beograda i Web3-ja stoji znak jednakosti. Neki od najvećih globalnih Web3 projekata počeli su ovdje, i naša misija je da ime Beograda učinimo prepoznatljivim kao što su i oni,” kaže Petar Popović, osnivač i glavni organizator ETH Belgradea. S obzirom na pogodnosti koje Beograd nudi, Web3 zajednica s nestrpljenjem očekuje izuzetan događaj koji će postati tradicija u godinama koje dolaze.

Važni linkovi:

ETH Belgrade Website

ETH Belgrade Twitter

ETH Belgrade LinkedIn


Mejl: tanja@ethbelgrade.rs

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik