Decentralizirana kripto burza FixedFloat pogođena hakiranjem

Share

Decentralizirana kripto burza FixedFloat postala je meta značajnog hakiranja, rezultirajući gubitkom od najmanje 26 milijuna dolara vrijednosti Bitcoina i Ethereuma, prema podacima s lanca blokova.

Potvrdu o napadu dao je tim burze nekoliko sati nakon što su prvi izvještaji stigli putem X-a (ranije poznatog kao Twitter). U početku, tim je pripisao velike odljeve “manjim tehničkim problemima” te prebacio svoje usluge u modus održavanja.

Od 17. veljače, brojni korisnici prijavili su zamrznute transakcije i nedostajuća sredstva na stranici X burze. Podaci s lanca blokova pokazuju da je više od 400 transakcija Bitcoina bilo pogođeno.

Metoda napada još uvijek nije jasna, a tim burze navodno aktivno istražuje sigurnosni propust. Izjavili su: “Potvrđujemo da je došlo do hakiranja i krađe sredstava. Još nismo spremni dati javne komentare o ovom pitanju, jer radimo na otklanjanju svih mogućih ranjivosti, poboljšanju sigurnosti i istraživanju. Naša će usluga uskoro ponovno biti dostupna. Pružit ćemo detalje o ovom slučaju malo kasnije.”

Osim toga, web stranica FixedFloat trenutno prikazuje poruku o pogrešci na svim stranicama.

FixedFloat djeluje kao automatizirana kripto burza koja ne zahtijeva registraciju korisnika ili provjeru identiteta (KYC). Prema podacima iz SEMrusha, oko 26% njezinog web prometa dolazi od korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Burza također integrira Lightning mrežu za transakcije Bitcoina.

Sigurnost na lancu blokova jedan je od glavnih izazova s kojima se susreću kripto projekti. Primjerice, ekosustav Solane bio je meta prodajnih mjesta za prijevaru koje nude drainers koji mogu izvesti napade bit-flip.

Chainalysis je također istaknuo povratak plaćanja otkupnine u 2023., s posebnim fokusom na institucije visokog profila i infrastrukturu. Prema nedavnim izvještajima, kriminalci su prošle godine ostvarili rekordnih milijardu dolara putem napada na opskrbni lanac, koji su obuhvatili pojedince, male kriminalne skupine i velike sindikate.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik