Burnano 3,304 ETH-a!

Share

Spaljivanje odnosno burnanje je kada se novčić ili token šalje u neupotrebljiv novčanik kako bi se uklonio iz optjecaja.

U nedjelju ukupno 3,304.32 Ethereuma (ETH) vrijednih 6.274.266 američka dolara, na temelju trenutne vrijednosti Ethereuma u vrijeme objave (1.898,81 USD), spaljeno je iz Ethereum transakcija.

Dana 5. kolovoza 2021. Ethereum blockchain implementirao je važnu nadogradnju poznatu kao EIP-1159. Ovaj prijedlog poboljšanja Ethereuma drastično je promijenio model naknada. Sada svaka transakcija uključuje varijabilnu osnovnu naknadu koja se prilagođava prema trenutnoj potražnji za prostorom u bloku. Ova osnovna naknada se spaljuje ili trajno uklanja iz optjecaja, čime se zauvijek smanjuje ponuda etera.

Ethereum trenutno izdaje novi Ether po stopi od 4% godišnje, iako se očekuje da će se to smanjiti na oko 0,5-1% kao dio nadogradnje Ethereuma 2.0. Kada se to dogodi, mnogi nagađaju da će stopa sagorijevanja Ethera biti veća od izdavanja tokena, uzrokujući da ETH postane deflacijska valuta.

Neto godišnja stopa izdavanja za Ether jučer je bila -2,27%.

Izvor: Benzinga

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik